15 feb. 2016 | 18:50

Samsung a început să livreze Android 6.0 Marshmallow pe Galaxy S6

ACTUALITATE
Samsung a început să livreze Android 6.0 Marshmallow pe Galaxy S6

Samsung a început, într-un final, să livreze Android 6.0 Marshmallow pe modelel Galaxy S6.

De astăzi, 15 februarie, compania coreeană a început să livreze ultima versiune de Android pe dispozitivele Galaxy S6. După cum scrie și publicația Verge, versiunea standard și cea Edge vor fi primele terminale care vor primi actualizarea. Ultimul dintre ele se pare că va beneficia astfel și de noi funcții pentru marginile ecranului. În ceea ce privește celelalte dispozitive, Samsung nu a oferit informații foarte clare. Se pare că vom avea de-a face cu anunțuri separate pentru fiecare piață când vine vorba de update-uri ale sistemului de operare.

Anunțat în luna mai a anului trecut cu numele de Android M, Android 6.0 Marshmallow a fost lansat oficial în luna octombrie. Fanii platformei vor fi însă dezamăgiți să afle că, la aproximativ 3 luni de la lansare, noul SO este instalat pe doar 1.2% dintre dispozitive.

Nu mai menționăm și faptul că, între timp, a fost lansat oficial și Android 6.0.1, care rezolvă un amalgam de vulnerabilități și probleme de performanță, pentru că statistica ar fi și mai îngrijorătoare. Samsung a reușit să vândă suficient de multe dispozitive Galaxy S6 și S6 Edge încât să poată influența într-o oarecare măsură această situație.

Cu Android 6.0 Marshmallow, veți putea alege către ce dați acces oricărei aplicații pe care o instalezi. Desigur, trebuie să țineți cont de faptul că unele aplicații au nevoie de anumite permisiuni pentru a funcționa corespunzător. În cazul în care vreți să aveți parte de cea mai bună experiență atunci când utilizați WhatsApp, ar fi indicat să-i permiteți accesul la lista de contacte, precum și la poze și microfon.

Android 6.0 Marshmallow este primul care suportă senzorii pentru recunoașterea amprentelor. Până acum, toate telefoanele Android dotate cu un astfel de senzor beneficiau de software dezvoltat de fiecare companie în parte. Acesta a fost și unul dintre motivele principale pentru care senzorii de pe anumite telefoane funcționau mult mai bine decât altele.