Samsung a lansat în România noua serie de televizoare SUHD
Samsung România a lansat noua serie de televizoare Samsung SUHD, care încorporează tehnologia Quantum Dot.
Quantum Dot oferă imagini fidele realității și nu folosește cadmiul, ceea ce face această tehnologie ceva mai prietenoasă cu mediul. Quantum Dot înseamnă semiconductori de dimensiuni microscopice, care permit redarea celei mai ridicate purități a culorilor, contrastelor și luminii, comparativ cu orice alte tehnologii care se folosesc în fabricarea ecranelor TV.
Tehnologia particulelor Quantum Dot, asociată celei a ecranelor de 10 biți, permite afișarea unui miliard de nuanțe diferite. Vizionarea la un televizor se face în general în condiții de lumină ambientală, fie naturală, fie artificială. Prin tehnologia unică anti-reflexie Ultra Black, dezvoltată de Samsung, ecranul televizorului SUHD este acoperit cu un strat de conuri de nano-dimensiuni, care au rolul de a dispersa lumina exterioară, reducând semnificativ reflexia și obținând astfel un contrast îmbunătățit cu până la 35%. Chiar și atunci când te uiți la televizor într-o cameră puternic luminată, nu vei fi distras de reflexiile obositoare ale ecranului.
A fost perfecționată tehnologia UHD Upscaling care, utilizând algoritmi de înaltă complexitate, analizează și optimizează automat conținutul nativ Full HD, HD sau chiar SD, aducându-l mai aproape de nivelul detaliilor și al culorilor conținutului original. Tehnologia Peak Illuminator Ultimate Pro permite redarea fidelă a imaginilor complexe, care cer simultan atât contrast cât și luminozitate, permițând astfel afișarea de detalii și umbre fără pierderea intensității și naturaleții culorilor și fără difuzia contururilor apropiate.
Prin dezvoltarea sistemului de operare Tizen, Samsung SUHD TV 2016 facilitează accesul în orice moment la conținutul preferat, precum și la alte servicii, filme sau jocuri. Interfața noilor televizoare este extrem de intuitivă, oferind acces la tot conținutul de divertisment dintr-un singur loc. Prin noul Smart Hub 2016, utilizatorii pot vedea programe live, conținut VOD (Video on Demand), sau jocuri video prin accesarea online a unor platforme de gaming consacrate.
Totodată, noile televizoare recunosc automat tipul de set-top-box, consolă de jocuri sau alt dispozitiv ce rulează conținut audio-video, astfel că utilizatorul poate controla toate dispozitivele cu o singură telecomandă. Odată conectat cablul la porturile HDMI sau USB, televizorul identifică rapid tipul dispozitivului conectat, ilustrează pe ecran simbolul acestuia și permite controlul prin intermediul telecomenzii unice.