30 mart. 2016 | 12:20

Robotul Tay creat de Microsoft este din nou online

ACTUALITATE
Robotul Tay creat de Microsoft este din nou online

Tay, Inteligența artificială creată de Microsoft, este acum din nou activă pe Twitter.

După cum probabil vă amintiți, cei de la Microsoft au lansat în urmă cu câteva zile un robot denumit Tay. Acesta avea rolul de a înțelege cât mai bine conversațiile, fiind considerat unul dintre cele mai interesante experimente Microsoft. După cum scriu cei de la Verge, cu cât utilizatorii discutau mai mult cu Tay prin intermediul rețelei sociale Twitter, cu atât robotul devenea mai inteligent.

Din păcate, nu a durat foarte mult până când trollii și-au făcut apariția, iar Tay s-a transformat într-un nazist obsedat de sex. Prin urmare, compania din Redmond a fost nevoită să dezactiveze robotul. Dar Verge ne informează acum că Tay este din nou online, iar lucrurile merg aproape la felPrevizualizare de rău ca înainte. Într-adevăr, Tay nu mai trimite mesaje rasiste, apelând, în schimb, la mesaje spam precum ””You are too fast, please take a rest…” (Sunteți prea rapizi, mai luați o pauză…).

O cauză posibilă ar putea fi chiar scurta perioadă de inactivitatea a inteligenței artificiale, în care a primit numeroase tweet-uri, pe care nu a apucat să le gestioneze pe rând. Acum toate acestea sunt văzute într-o perioadă foarte scurtă, iar mesajul ar putea fi unul implementat de Microsoft inițial pentru asemenea situații. Lăsând asta la o parte, Tay trimite și unele Tweet-uri amuzante, acre sunt, totuși, acoperite de spam.

Tay tweet 1