Revista Presei: Proiectul de OUG privind votul românilor din Diaspora; artificierul de la Colectiv, chemat la audieri; director de la Primăria Sectorului 2, cercetat de ANI

Revista Presei: Proiectul de OUG privind votul românilor din Diaspora; artificierul de la Colectiv, chemat la audieri; director de la Primăria Sectorului 2, cercetat de ANI

Proiectul de OUG privind votul românilor din Diaspora a fost pus în dezbatere publică, artificierul de la Colectiv a fost chemat la audieri, iar un director din cadrul Primăriei Sectorului 2 este cercetat penal – acestea sunt cele mai importante știri ale zilei.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”.

Premierul Dacian Cioloş a anunțat că Legea alegerilor parlamentare va fi modificată printr-o ordonanță de urgență, iar proiectul va fi pus în dezbatere publică până la mijlocul lunii august. În cadrul acestuia sunt incluse noi prevederi legate de modul în care vor putea vota românii din străinătate. Din câte se pare, primul-ministru a afirmat că o asemenea schimbare este necesară în condițiile în care foarte puțini români din străinătate s-ar fi înscris în Registrul Electoral, creându-se astfel riscul unor restricții suplimentare față de alegerile trecute. Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat, luni, că au fost validate 3.613 cereri de înscriere în Registrul Electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate, cu puţin peste 500 în plus faţă de situația prezentată săptămâna trecută.

Citește mai multe despre proiectul de OUG privind votul românilor din Diaspora: adev.ro/oayrgv

Marian Moise, cel care a pus artificiile în clubul Colectiv în data de 30 octombrie, ar fi ajuns miercuri la Parchetul General pentru a fi audiat de anchetatori. Moise, care nu a fost audiat până acum din cauza rănilor, a fost trimis pe 30 octombrie 2015 de firma Golden Ideas Fireworks Artists să pună artificiile în clubul respectiv, la concertul trupei Goodbye to Gravity. Din câte se pare, acesta a fost citat să dea declarații într-un dosar disjuns din dosarul Colectiv, care în 28 aprilie a fost trimis în instanță.

Citeste mai multe despre audierea celui care a pus artificiile în clubul Colectiv: adev.ro/oaypgq

Agenţia Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București în vederea începerii acțiunii de control în cazul unui director din Primăria Sectorului 2, care nu poate justifica o avere de peste un milion de lei. Conform inspectorilor de integritate, diferența nejustificată între averea dobândită și veniturile realizate de Mariana Georgescu în perioada în care îndeplinea funcția de director la Direcția Calitate, Comunicare și Relații Internaționale din Primăria Sectorului 2 ar fi de 1.055.755 lei.

Citește mai multe despre directorul din cadrul Primăriei Sectorului 2 cercetat de ANI: adev.ro/oayo70

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: