Revista presei: cinci polițiști uciși la un protest în SUA; ultima zi de Bacalaureat; summitul NATO deranjează Rusia

Revista presei: cinci polițiști uciși la un protest în SUA; ultima zi de Bacalaureat; summitul NATO deranjează Rusia

Doi lunetiști au deschis focul asupra forțelor de ordine, omorând cel puțin cinci polițiști, candidații la Bacalaureat susțin proba la alegere a profilului și specializării la una din cele 10 materii disponibile, iar liderii statelor membre NATO se reunesc pe Stadiul Național din Varșovia.

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre polițiștii morți la protestele din SUA, ultima probă de Bacalaureat și summit-ul NATO de la Varșovia, găsiți informații în rândurile de mai jos.

Americanii sunt șocați de un atac recent asupra forțelor de ordine. În dimineața zilei de vineri, în cadrul unui protest față de brutalitatea poliției, un grup de lunetiști ar fi deschis focul asupra forțelor de ordine. Conform agențiilor de presă din străinătate, nu mai puțin de cinci polițiști ar fi fost omorâți. La protestul respectiv ar fi participat câteva sute de persoane. Motivul pentru care acestea ieșiseră în stradă, în centrul orașului american Dallas, unul dintre cele mai mari din Texas, este uciderea a doi bărbați de culoare pe parcursul săptămânii în timpul unor confruntări cu poliția. Martorii susțin că nu mai puțin de 20 de focuri s-ar fi auzit în momentul atacului asupra forțelor de ordine.

Citește mai multe despre polițiștii uciși în Statele Unite: adev.ro/o9z95q

Astăzi fost ultima zi de Bacalaureat, iar candidații au susținut proba la alegere a profilului și specializării la una din cele zece materii disponibile: chimie, fizică, biologie, geografie, informatică, economie, filosofie, logică și argumentare, sociologie și psihologie. În cadrul probei de geografie, de exemplu, aceștia au fost nevoiți să scrie câteva lucruri despre Europa și să numească unele dintre capitalele țărilor de pe continentul nostru. De asemenea, a fost inclus și un grafic pe baza căruia candidații erau nevoiți să determine suprafața agricolă din trei țări. De cealaltă parte, cei care au optat pentru biologie au avut de-a face cu cerințe în legătură cu sistemele respirator, exocrin și excretor, patru probleme legate de sistemul respirator și o grilă. Mai mult decât atât, respirația trebuia descrisă în cadrul unui eseu.

Citește mai mult despre ultima zi de Bacalaureat: adev.ro/o9z9d3

Liderii membrilor NATO s-au reunit în cadrul unui eveniment organizat în capitala Poloniei, pe stadionul național. Întâlnirea are loc într-un moment dificil, în care Europa încearcă să-și revină după șocul produs de BREXIT și, în același timp, să facă față crizei imigranților și amenințărilor din partea Rusiei. Din câte se pare, liderii alianței au ținut cont de cerințele președintelui României în ceea ce privește întărirea flancului sud-estic. ”Am ajuns la Varşovia unde, în câteva ore, va începe Summitul NATO, în cadrul căruia voi promova proiecte importante pentru securitatea României. Astăzi, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat ca Alianța va transforma o brigadă românească într-o brigadă multinațională pentru a întări prezența NATO în Sud-Estul Europei şi pentru apărarea împotriva atacurilor venite din afara Alianței”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste mai multe despre summit-ul NATO: adev.ro/o9z95e

Citește și: