Revista presei: rezultate Evaluare Națională 2016; cantitate record de cocaină capturată; medicul care l-a preluat pe Patrick Ekeng, pus sub acuzare; Gabriel Oprea demisionează din UNPR

Revista presei: rezultate Evaluare Națională 2016; cantitate record de cocaină capturată; medicul care l-a preluat pe Patrick Ekeng, pus sub acuzare; Gabriel Oprea demisionează din UNPR

Rezultate Evaluare Națională 2016, polițiștii au capturat o cantitate record de cocaină, medicul care l-a preluat pe Patrick Ekeng este acuzat de ucidere cin culpă, iar Gabriel Oprea a demisionat din UNPR și se va retrage din viața politică.

UPDATE: Cei 148.795 de elevi care au susținut probele Evaluării Naționale află vineri, 1 iulie, primele rezultate ale examenului. Prima afișare a rezultatelor va fi făcută până la ora 16.00, iar după această oră cei nemulțumiți de notă vor putea face contestații. Site-ul pe care părinții și elevii vor putea vizualiza rezultatele Evaluării Naționale, după ce acestea vor fi încărcate în baza de date, este evaluare.edu.ro, iar rapoartele pe județe pot fi vizualizate aici.

Citește mai multe despre rezultatele la Evaluarea Națională 2016: adev.ro/o9lrj7

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe despre cantitatea record de cocaină capturată recent de DIICOT, punerea sub acuzare a medicului care l-a preluat pe Patrick Ekeng sau demisia și retragerea din viața politică a lui Gabriel Oprea, găsiți informațiile în rândurile de mai jos.

Polițiștii din Constanța au capturat o cantitate record de cocaină în dimineața zilei de vineri. Drogurile au fost transportate ulterior la biroul DIICOT pentru a se stabili puritatea substanțelor.. Până la ora actuală, se pare că polițiștii au pus mâna pe aproximativ 50 de saci, pe care i-au depus în camera de corpuri delicte. În mod interesant, sacii în care drogurile erau plasate era inscripționați cu numele unor diverse mărci, precum Gucci, Kenzo, Louis Vuitton sau Rolex, în funcție de calitatea mărfurilor pe care le conțineau. Operațiunea internațională care a dus la captura-record de 2,45 tone de cocaină, realizată de autoritățile române, a purtat numele Globetrotter.

Citeste mai multe despre captura record de cocaină: adev.ro/o9mo1i

Medicul care l-a preluat pe Patrick Ekeng, fotbalistul lui Dinamo, de pe stadionul echipei din Ștefan cel Mare pe 5 mai, când s-a prăbușit în timpul unei partide, a fost pusă sub acuzare de către procurori. Astfel, medicul ar fi fost informat astăzi în legătură cu acuzațiile care i se aduc. „Defibrilatorul are memorie şi a înregistrat faptul că doctorița a fost informată că fotbalistul nu are puls şi cu toate acestea doctorița nu a luat nicio măsură de resuscitare”, au explicat anchetatorii, conform celor de la Adevărul. Sursele judiciare menționează că medicul Duţă a ajuns la Patrick Ekeng după două minute, întrucât a așteptat semnalul arbitrului. În prezent, regulamentul din România prevede că ambulanţa poate intra pe teren numai cu acordul arbitrului.

Citește mai multe despre acuzațiile pe care i le aduc procurorii medicului care l-a preluat pe Patrick Ekeng: adev.ro/o9kosg

Gabriel Oprea a decis să demisioneze din partidul pe care l-a fondat în urmă cu șase ani de zile. Mai mult decât atât, Gabriel Oprea a anunțat că se va retrage din viața politică după ce îi va expira mandatul de senator UNPR. ”Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunț că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR și să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică. Voi susține mereu proiectele ce țin de securitatea națională, îl voi susține pe Președintele României în tot ceea ce ține de acest domeniu și, până la finalul mandatului, voi vota acele proiectele economice și sociale de care societatea are nevoie”, scrie Oprea pe Facebook.

Citește mai multe despre demisia lui Gabriel Oprea: adev.ro/o9mrcz

Citește și: