Rețeaua socială care încurajează bunătatea ar putea face internetul un loc mai prietenos

Rețeaua socială care încurajează bunătatea ar putea face internetul un loc mai prietenos
Andrada Bonea
Andrada Bonea
14:29 28.10.2016

În cazul în care ești unul dintre oamenii care simt că e prea multă negativitate pe rețelele sociale, o companie a găsit o soluție: o platformă mult mai prietenoasă decât orice există acum pe piață.

Compania se numește Imzy și a fost fondată de veterani ai Twitter și Reddit. Aceștia s-au propus să creeze o rețea socială care să încurajeze bunătatea și un tratament bazat pe amabilitate între utilizatori. Din fericire, platforma a strâns fonduri în valoare de 8 milioane de dolari, ceea ce i-a permis să deschidă o versiune beta, care poate fi testată pe bază de invitație.

„Nu suntem o companie media. Nu încercăm să monetizăm, ci ceea ce vrem cu adevărat e o comunitate care să funcționeze bine”, a spus Dan McComas, CEO al Imzy, citat de The Verge. Imzy creează comunități bazate pe interesele comune, dar instrucțiunile pun bunătatea pe o treaptă superioară. De asemenea, interzice conținutul violent sau pornografic, iar dezvoltatorii speră să seteze un standard pentru un internet mai bun.

Pentru a publica ceva sau pentru a interacționa cu o comunitate pe Imzy, utilizatorii întâi trebuie să dea „join”. Lesley Brownlee a explicat această politică, dând exemplul unui context în care te afli la restaurant. Dacă auzi un grup de oameni dezbătând un subiect care te interesează, nu ți-ai permite pur și simplu să iei un scaun și să li te alături, ci întâi ai solicita permisiunea. Pe același principiu merge și Imzy, adaptat, desigur, la mediul virtual.

Spre deosebire de alte rețele, Imzy permite utilizatorilor să ofere bani altor membri sau moderatorilor, ca parte a unui sistem de plată mai amplu, care ar trebui să permită ca Imzy să opereze fără reclame. Totuși, dintre cei 50.000 de membri care au testat până acum platforma, foarte puțini au apelat la această funcție.

Rămâne de văzut dacă această rețea socială atipică va fi primită bine la nivel global. În orice caz, ne bucurăm că cineva s-a gândit la o variantă de platformă care promovează valori morale precum bunătatea și respectul față de oamenii cu care interacționezi virtual.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI