11 aug. 2016 | 19:36

Reacțiile românilor pe Twitter în urmă reportajului Sky News

ACTUALITATE
Reacțiile românilor pe Twitter în urmă reportajului Sky News

Românii nu au fost convinși de reportajul lui Stuart Ramsay și au reacționat pe Twitter.

În cazul în care nu ați aflat, zilele trecute un reportaj Sky News a abordat problema traficului de arme. Mai exact, realizatorul Stuart Ramsay a vrut să atragă atenția asupra ușurinței cu care teroriștii sau alte persoane rău intenționate pot procura arme din țări precum România.

Conform postului britanic, povestea ar fi următoarea. După ce a negociat luni întregi cu o bandă de traficanți, echipa Sky News a fost trimisă într-o zonă izolată a țării, pentru a se întâlni cu reprezentanți ai traficanților, cu care să negocieze. Jurnaliștii s-au întâlnit cu traficanții pe o șosea, după care i-au urmat într-o pădure unde nu exista semnal. Doi bărbați le-au cerut apoi jurnaliștilor să coboare, i-au percheziționat, le-au verificat echipamentele şi le-au încuiat telefoanele mobile în mașină, luându-le cheia.

Apoi, le-au deschis portbagajul, pentru a le arăta armele pe care le au la dispoziție. Membrii bandei i-au asigurat că pot oferii mii de astfel de arme, cu tot cu muniție. Au explicat că armele sunt aduse mai întâi în România, de unde o altă bandă le preia şi le trimite în vestul Europei şi în Orientul Mijlociu. Destinația principală este, însă, Occidentul.

Românii, însă, nu s-au lăsat convinși. Conform celor de la Digi, jurnalistul Stuart Ramsay şi echipa lui s-au întâlnit cu „intermediarul” din reportajul Sky News despre presupușii traficanți români de arme în fața hotelului de la Tg. Mureș în care au fost cazați, înainte de a realiza materialul despre vânzarea de armament.

Nici reacțiile pe Twitter nu au întârziat să apară și, după cum era de așteptat, unele dintre acestea sunt extrem de amuzante. Cele de mai jos sunt doar câteva dintre cele mai amuzante, prezentate și pe Mashable. Site-ul menționează că utilizatorii rețelei sociale ori nu au încredere deloc în reportajul britanicilor, ori se distrează mult prea bine pentru a le mai păsa de autenticitatea acestuia.