Puținele avantaje ale Brexit: turismul în Marea Britanie ar deveni mai accesibil

Puținele avantaje ale Brexit: turismul în Marea Britanie ar deveni mai accesibil

Impactul Brexit asupra Europei e, în linii mari, privit cu tragism. Totuși, lucrurile nu stau la fel și pentru turism, potrivit specialiștilor.

Agenții de turism au o recomandare clară pentru cei care voiau de mult timp să viziteze Londra sau alte destinații din Marea Britanie: să o facă acum. După cum știm, lira a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii 30 de ani, ceea ce ar fi un avantaj pentru turiști, mai ales că e cunoscut faptul că Anglia e scumpă. Potrivit lui Jack Ezon de la agenția de lux Ovation Vacations, prețurile sunt cu 10-15% mai mici decât săptămâna trecută și cu 30% mai mici decât acum doi ani.

Așadar, punctele turistice, hotelurile, mâncarea, cumpărăturile și tot ce te-ar putea interesa ca turist sunt cu cel puțin 10% mai ieftine, potrivit lui George Hobica de la Airfarewatchdog. Acesta a adăugat și că, în cazul în care ai făcut deja de ceva timp rezervări la hotel, ar trebui să încerci să le refaci, pentru că ai putea obține un preț mai bun. De asemenea, lucrurile se anunță la fel de pozitive pentru biletele de avion. La doar o zi după Brexit, biletele de avion către Londra s-au ieftinit considerabil.

De asemenea, Marea Britanie ar putea să nu părăsească Uniunea Europeană în mod oficial cel puțin doi ani, așa că planurile de călătorie și strategiile vor rămâne neschimbate o perioadă. Deocamdată, poți călători din Londra la Paris fără să treci printr-o mulțime de proceduri, iar folosirea Eurostar e la fel de simplă precum o călătorie de la New York la Washington, potrivit lui Ezon. Totuși, odată ce Marea Britanie iese oficial din UE, lucrurile se vor complica, întrucât fiecare turist va trebui să treacă prin toate procedurile destinate imigrației.

După despărțirea dramatică a Marii Britanii de UE, Ezon spune că e o șansă să explodeze toate prețurile. Prin urmare, acesta e motivul pentru care ar trebui să ne facem planuri de călătorie acum, fără să ne limităm la Regatul Unit. „Prețurile hotelurilor vor scădea și pentru piețele care se bazează pe afaceri britanice, dar fac comerț într-o altă monedă. Așadar, gândiți-vă la Barbados, Maldive, Dubai”.

Citește și:
Sursa: NBC News
Etichete: