Project Abacus de la Google ar putea fi cel mai inteligent sistem de autentificare

Project Abacus de la Google ar putea fi cel mai inteligent sistem de autentificare

Project Abacus a fost prezentat pentru prima oară la Google I/O anul trecut.

Unul dintre cele mai interesante lucruri prezentate la evenimentul Google I/O de anul trecut a fost Project Abacus. Pe scurt, acesta ar elimina necesitatea de a introduce o parolă sau de a folosi senzorul de amprente pentru a accesa aplicațiile dintr-un dispozitiv. Totul ar fi posibil prin observarea anumitor obiceiuri atunci când vine vorba de utilizarea dispozitivului.

Astfel, Project Abacus ar analiza modul în care o persoană tastează, modul în care glisează cu degetul pe ecran și aplicațiile utilizate, folosindu-se, în același timp, de sisteme de detectare a vocii și de recunoaștere a feței pentru a afla dacă cel care folosește un telefon este, într-adevăr, posesorul acestuia. Desigur, asemenea lucruri arată mult mai bine pe hârtie, iar implementarea lor într-un telefon ar putea fi mult mai dificilă.

Totuși, Google susține că ar fi imposibil pentru un infractor să îndeplinească toate condițiile necesare pentru a accesa aplicațiile. Acestea din urmă ar necesita un ”scor de încredere”, iar cu cât o aplicație ar fi mai importantă, cu cât scorul necesar pentru accesarea ei ar fi mai mare. Astfel, unele elemente de software extrem de importante, precum cele de banking, ar putea să nu recunoască nici adevăratul posesor uneori. În asemenea situații, ultima soluție ar fi scanarea amprentei sau introducerea unei parole.

Conform Phonearena, Daniel Kaufman, șeful diviziei ”Advanced Technology and Projects” (Tehnologii și Proiecte Avansate) din cadrul Google a declarat că inginerii companiei au transformat ideile din spatele Project Abacus în ceva denumit ”Trust API”. În luna următoare, mai mult bănci vor testa sistemul, iar dacă totul funcționează corespunzător, dezvoltatorii Android ar putea introduce noul sistem de autentificare în aplicațiile lor. Pentru a afla mai multe informații despre Project Abacus și despre planurile Google, puteți urmări materialul video de mai sus, înregistrat în timpul Google I/O 2015.

Citește și:
Etichete: