Primul prototip de Hyperloop care levitează

Primul prototip de Hyperloop care levitează

Un prototip de Hyperloop, cu lungimea de 4,2 metri, a demonstrat cum va levita trenul gândit de Elon Musk.

Prototipul a fost creat de o echipă de 60 de studenți de la Universitatea Cincinnati și va fi testat pe o pistă de 1,6 kilometri în ianuarie. După cum se poate vedea și în clipul de mai sus, Hyperloopul de dimensiuni mici a levitat cu 0,63 de centimetri deasupra solului.

Acum ceva timp, a fost deschisă o competiție în care cei interesați au fost încurajați să își propună ideea de design pentru un Hyperloop eficient. Demonstrația reușită i-a plasat pe studenții de la Universitate Cincinnati în top 30, din 1200 de concurenți, potrivit Science Alert.

Hyperloop va fi un tub mare, depresurizat, care propulsează o capsulă cu oameni sau materiale din punctul A în punctul B. Când a prezentat prima oară ipoteza de Hyperloop, Elon Musk a folosit-o pentru a protesta împotriva planurilor fostului guvernator al Californiei de a construi un tren. Acel tren ar fi costat 68 de miliarde de dolari, iar un bilet de la San Francisco la Los Angeles ar fi fost 100 de dolari. Potrivit părintelui Tesla, poți crea un mijloc de transport mult mai ieftin și mai rapid, folosind tehnologia potrivită, iar Hyperloop pare varianta ideală.

Hyperloop ar ajunge în patru ore de la New York la Los Angeles, cu viteza de 1,126 kilometri pe oră. Distanța dintre Los Angeles și San Francisco, aproximativ 600 de kilometri, va putea fi parcursă în nu mai mult de o jumătate de oră. După cum declară unul dintre angajați, Hyperloop îți va permite ”să locuiești unde vrei și să muncești unde vrei”. E îmbucurător faptul că o astfel de tehnologie, cu un potențial atât de mare, avansează atât de rapid.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: