01 feb. 2016 | 17:33

Primele două orașe din lume care se vor bucura de conectivitate 5G

ACTUALITATE
Primele două orașe din lume care se vor bucura de conectivitate 5G

Cum viteza 4G este acum aproape peste tot, și toată lumea e fericită, e greu de pentru unii oameni să înțeleagă care vor fi efectele tranziției la următoarea generație de conectivitate wireless, și anume cea 5G. Totuși, două orașe din Europa vor afla primele.

Se pare că orașele Stockholm din Suedia și Tallinn din Estonia vor avea privilegiul, discutabil, de a fi primele orașe din lume care să se bucure de conectivitate 5G. Aceasta va fi garantată de Ericsson în Suedia și TeliaSonera în Estonia.

Pentru a clarifica avantajele conectivității 5G, Hans Vestberg, președintele și CEO-ul gigantului Ericsson a considerat că ”industriile digitale (a se citi Facebook, rețele sociale, practic giganții Internetului) și evoluția IoT (Internet of Things) vor beneficia cel mai mult de pe urma implementării rețelelor 5G. Evident, aceste îmbunătățiri vor aduce beneficii considerabile consumatorului de rând, de asemenea.

Alte industrii care ar putea beneficia de pe urma introducerii unei conectivități superioare celei 4G ar fi sistemul de sănătate, unde sistemul de supervizare al pacienților ar putea fi mult îmbunătățit, împreună cu mijloacele de îngrijire ale celor bolnavi.

Ericsson pare extrem de optimist în privința viitorului rețelelor 5G, estimând apariția unui total de 150 de milioane de utilizatori de viteze 5G până în 2021.

În acest plan intră și inițiativa Google de a oferi Internet localităților retrase prin intermediul unor drone care să transmită semnalul 5G direct din cer. Aparent, viitorul apropiat va însemna omniprezența Internetului, fie că vrei asta, fie că nu.