17 sept. 2016 | 11:20

Playtech News Bytes: ecranele care nu se sparg și maimuțele care scriu Shakespeare

VIDEO
Playtech News Bytes: ecranele care nu se sparg și maimuțele care scriu Shakespeare

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Oricât de performante ar fi flagshipurile momentului, au în continuare o mare slăbiciune: ecrane care nu rezistă la șocuri puternice. Din domeniul tehnologiei, vă vorbim despre un ecran care se pare că nu se sparge. Acest lucru este posibil datorită unui nou tip de electrod, creat de experții britanici, care conduce electricitatea prin sticlă. Electrozii despre care vorbim acum sunt concepuți printr-o combinație de nanofire de argint și grafen și sunt mult mai subțiri decât firul de păr uman. Noii conductori sunt foarte flexibili și mult mai rezistenți la fisuri, iar experții spun că vor lansa ecrane optimizate astfel în 2018. Mai multe informații găsiți pe playtech.ro

O interfață le-ar permite persoanelor paralizate să comunice cu ajutorul gândurilor. La baza experimentului au stat maimuțe care au avut sarcina de a recrea un pasaj din operele lui William Shakespeare. Macacii au fost învățați înainte de experiment să recunoască și să tasteze literele corespunzătoare pe care le-au văzut pe un ecran. După ce le-au fost implantați electrozi, macacii au primit un tabel cu literele învățate și au putut muta cursorul pe ecran pentru a selecta anumite litere, doar cu puterea minții. Oamenii de știință consideră că ideea are un potențial imens pentru oameni, deoarece maimuțele au creier cu mult inferior celui uman. Mai multe informații găsiți pe playtech.ro

Din domeniul auto, cel mai mult ne-a impresionat autobuzul electric propus de un startup american. Vehiculul poate călători 560 de kilometri la o singură încărcare. Mai exact, dacă ar ajunge și pe străzile noastre, ar putea să ne transporte din București până în Belgrad fără să fie nevoie de vreun popas la o stație de încărcare. Se numește Catalyst E2 și este alimentat de două baterii gigantice, de dimensiunea unor saltele. Sunt slabe șanse să îl vedem curând prin România, deoarece prețul unui astfel de vehicul sunt enorme: 800 de mii de dolari pentru un exemplar. Mai multe informații găsiți pe site-ul Playtech.ro.

Filmul pe care vi-l recomandăm săptămâna aceasta este Nerve: Adevăr sau Provocare. Filmul o are ca protagonistă pe Vee, o liceană care se aventurează într-un joc online de adevăr sau provocare. Lucrurile se complică în momentul în care realizează că fiecare mișcare îi este manipulată de o comunitate anonimă de privitori. Filmul rulează de astăzi în cinematografele din România.