03 sept. 2016 | 13:11

Playtech News Bytes: noi gadgeturi la IFA 2016, Waze devine rival pentru Uber, îmbătrânim mai lent în spațiu

VIDEO
Playtech News Bytes: noi gadgeturi la IFA 2016, Waze devine rival pentru Uber, îmbătrânim mai lent în spațiu

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un episod nou în fiecare vineri.

Târgul de tehnologie IFA 2016 se desfășoară zilele acestea în Berlin, iar marile companii au făcut deja câteva lansări importante. Samsung și-a prezentat smartwatch-ul Gear S3. Acesta are un design de ceas clasic și, față de modelul de anul trecut, vine la pachet cu GPS și conectivitate 4G. La capitolul smartphone-uri îi amintim pe cei de la HTC și al lor model One A9S. Telefonul are specificații decente, dar cel mai mult se remarcă designul. Pe scurt, HTC One A9S pare o clonă de iPhone 6S. La IFA 2016 a fost lansat și cel mai subțire laptop convertibil din lume. Se numește Lenovo Yoga 910, are ecran de 13,9 inch și vine cu cele mai noi procesoare Intel. Grosimea lui este de numai 14,3 milimetri. Mai multe detalii despre lansările de la IFA 2016 găsiți pe site-ul Playtech.ro.

Google ar putea să te ajute să faci autostopul până la serviciu. Compania testează în Statele Unite o nouă opțiune Waze care ar transforma aplicația de GPS în una de ridesharing. Cei care folosesc Waze în San Francisco pot opta să împartă drumul spre birou cu persoane care se îndreaptă în aceeași direcție, contra unei sume de bani. Practic, cu această opțiune, Waze funcționează similar unor servicii precum Uber sau Taxify. Deocamdată, nu se știe dacă opțiunea va ajunge și în alte colțuri ale lumii.

Astronautul Scott Kelly a stat un an în spațiu, la bordul Stației Spațiale Internaționale. Fratele său geamăn Mark și-a petrecut același an pe Pământ, dar a îmbătrânit mai mult. Diferența de vârstă dintre cei doi a crescut în perioada petrecută de Scott pe Stația Spațială, iar totul poate fi explicat cu ajutorul Teoriei Relativității. Potrivit teoriei lui Einstein, timpul trece mai lent pentru obiectele în mișcare, comparativ cu modul în care trece pentru observatorul staționar. Pe scurt: timpul e relativ. Cei doi frați s-au născut la o distanță de șase secunde, iar acum diferența a crescut la șase secunde și cinci milisecunde.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Marele Uriaș Prietenos. În această animație regizată de Steven Spielberg, orfana Sophie se împrietenește cu un uriaș care îi face cunoștință cu lumea lui fascinantă, dar periculoasă. Filmul rulează acum în cinematografele din România.