Plantele din casă ar putea să-ți reîncarce telefonul în curând

Plantele din casă ar putea să-ți reîncarce telefonul în curând

Un start-up din Europa vrea să introducă o nouă metodă de reîncărcare a dispozitivelor mobile.

Fotosinteza este procesul de fixare a dioxidului de carbon din atmosferă de către plantele verzi. Astfel, conform Wikipedia, sub influența energiei luminoase, în frunză are loc punerea în libertate a oxigenului, fără de care nu ar putea exista viață pe Pământ. Dar procesul de fotosinteză ar putea deveni ”și mai util” în perioada următoare, dacă o companie din Spania va reuși să-și ducă planurile la capăt.

Arkyne Technologies este numele start-up-ului din Barcelona care a lucrează în prezent la dezvoltarea sistemului Bioo Lite. Acesta va face posibilă încărcarea unui telefon mobil la o plantă de casă, grație procesului de fotosinteză. Astfel Bioo Lite va genera electricitate doar cu ajutorul solului, apei și, desigur, al plantei. În astfel de situații, una dintre primele întrebări care apar este următoare: ce cantitate de energie poate să genereze un asemenea sistem?

Din fericire, în cazul Bioo Lite, lucrurile par a sta foarte bine. Astfel, tehnologia poate să furnizeze unui dispozitiv mobil o cantitate de energie similară celei furnizate în mod normal de un laptop. Mai exact, Mashable susține că Bioo Lite poate asigura în jur de 3 reîncărcări complete în nu mai mult de 24 de ore. Din câte se pare, Bioo Lite este o versiune mai mică a unei alte tehnologii dezvoltate de spanioli, care presupune plasarea unor panouri sub pământ pentru a produce energie în urma procesului de fotosinteză.

Bioo lite va veni dotat cu un port USB, astfel că va fi compativil cu majoritatea gadgeturilor de pe piață. Scopul inițial al campaniei IndieGoGo pentru Bioo Lite era de a acumula 15.000 de euro. Acum, cu o lună rămasă până la finalul acesteia, proiectul celor de la Arkyne Technologies a generat deja peste 50.000 de euro. Pentru a afla mai multe despre modul în care funcționează, puteți accesa pagina de IndieGoGo sau site-ul companiei.

Citește și:
Etichete: