08 dec. 2016 | 07:15

Pebble nu mai vinde ceasuri, în urma achiziției de către Fitbit

ACTUALITATE
Pebble nu mai vinde ceasuri, în urma achiziției de către Fitbit

După câteva săptămâni de zvonuri, achiziția Pebble de către Fitbit a fost confirmată, iar veștile nu sunt bune pentru fanii ceasurilor cu cerneală electronică.

Pebble este una dintre cele mai important companii din domeniul ceasurilor inteligente. După un succes răsunător cu cea mai profitabilă campanie de finanțare realizată vreodată pe Kickstarter, producătorul a lansat primul ceas cu cerneală electronică. Respectivul aparat a avut numeroși urmași și, în scurt timp, a devenit evident că acest brand are un număr important de fani. Din păcate, exact acei fani vor fi dezamăgiți la anunțul achiziției Pebble de către Fitbit.

În ultimii ani, au existat numeroase achiziții în tech, iar cele mai multe nu au fost resimțite neapărat de către utilizatori. Lenovo a cumpărat Motorola, dar smartphone-uri Moto continuă să apară la intervale regulate de timp, iar Facebook a cumpărat WhatsApp și Instagram, care continuă să activeze ca entități independente. Destinul Pebble nu va fi însă același.

Detaliile exacte ale achiziției nu au fost făcute publice, dar se vehiculează o sumă de aproximativ 40 milioane de dolari pentru toate proprietățile intelectuale Pebble. Acestea nu includ însă și produsele hardware, iar tocmai din acest motiv, de acum înainte, nu se vor mai comercializa smartwatch-uri Pebble. Este posibil să vedem ceasuri inteligente Fitbit cu un design similar, dar acelea nu vor apărea prea curând.

Majoritatea inginerilor software de la Pebble au fost angajați de către Fitbit, dar CEO-ul și fondatorul Pebble – Eric Migicovsky nu va face aceeași tranziție. Pe de altă parte, CEO-ul și co-fondatorul Fitbit – James Park s-a arătat foarte încântat de noua sa achiziție. ,,Vedem o oportunitate să construim pornind de la punctele noastre forte și să ne extindem poziția de lider în domeniul purtabilelor” cu această achiziție.

Pebble va înceta să mai promoveze, producă sau comercializeze orice purtabile. Toate produsele companiei care sunt pe piață vor continua să funcționeze normal, dar funcționalitatea lor ,,ar putea fi redusă în viitor”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele