Pebble 2, Pebble Time 2 și Pebble Core disponibile pe Kickstarter

Cei de la Pebble nu au mai fost de mult subiect de știri, dar tocmai și-au reînoit întreaga gama de produse cu Pebble 2, Pebble Time 2 și Pebble Core.

În cazul în care ați crezut vreodată că Pebble, compania din spatele primului smartwatch devenit succes comercial, se dă bătută în fața unor companii precum Apple, Samsung sau Motorola, vă înșelați amarnic. Se pare că inginerii din spatele celui mai profitabil proiect de pe Kickstarter au lucrat intens în ultima perioadă la o nouă serie de dispozitive care, deși sunt inspirate de vechile modele aflate pe piață, sunt mult mai performante și utile. În plus, au devenit subit mai apropiate de ideea unui tracker de fitness tradițional.

Prima campania de crowdfunding pentru Pebble a ajuns online în 2012 și a intrat în istorie după ce a depășit pragul psihologic de 10 milioane de dolari, cu mult peste suma de care au avut nevoie creatorii săi. Continuând tradiția, anul trecut a anunțat tot pe Kickstarter, Pebble Time, un ceas similar cu Pebble, dar unul care era construit în jurul unui ecran eInk color. Acel proiect a strâs aproximativ 20 de milioane de dolari.

Cel de-al treilea episod al poveștii Pebble se scrie în 2016, tot prin intermediul unei campanii de crowdfunding pe Kickstarter. Aceasta are ca scop aducerea pe piață a trei noi dispoizitive pe care le puteți vedea ilustrate mai sus și pentru care compania speră să strângă un milion de dolari. La această oră, a strâns deja 5,5 milioane de dolari, dar suma crește într-un ritm foarte alert. În plus are și 36 de zile până la încheiere.

Revenind însă la produsele propuse, Pebble 2 costă 99 de dolari și este foarte similar cu primul model al companiei, cu excepția monitorului cardiac de pe spate ce funcționează în permanență. La 169 de dolari puteți pune mâna pe Pebble Time 2, un smartwatch cu un ecran mai mare, color, tot cu cerneală electronică. Aceasta din urmă a primit de asemenea un monitor cardiac. Foarte interesant este și Pebble Core, primul dispozitiv fără ecran al gigantului ce reușește să fie un fitness tracker dotat cu conectivitate 3G. Acesta din urmă este capabil de streaming de pe Spotify și vă poate sincroniza sesiunile de efort cu Runkeeper, Strava și Under Armour Record.

Dacă vă încântă oricare dintre produse, nu ezitați să vă manifestți interesul pe pagina de Kickstarter.

Alexandru Puiu
14:45 25.05.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video