Până în 2050, jumătate dintre formele de viață pe care le știm ar putea dispărea

Până în 2050, jumătate dintre formele de viață pe care le știm ar putea dispărea

Recent, oamenii de știință au sugerat că ar trebui să fie declarată o nouă eră geologică, marcată de activitatea umană: Antropocenul. Asta înseamnă că am marcat într-atât de mult Pământul, încât l-am schimbat cu totul.

Începutul noii ere ar trebui stabilit pe undeva la 1950, spun experții, și a fost definită de elementele radioactive dispersate pe planetă de testele bombelor nucleare. Printre semnale se numără și alte elemente, precum poluarea cu plastic, reziduurile centralelor energetice, betonul și chiar oasele lăsate în urmă de proliferarea găinilor domestice-ar trebui luate în considerare.

Într-un interviu acordat RT, Reese Halter, expert în biologie, spune că omenirea ar trebui să înceapă să salveze natura și să facă trecerea la regenerabile până în 2030, altfel Terra va continua să piardă specii. În 33 de ani, 800.000 de forme de viață ar putea să dispară.

Cât despre noua epocă, Reese spune următoarele: „Să ne imaginăm că suntem pe un teren de fotbal. În fiecare an, doar în America, distrugem echivalentul unui teren de fotbal. Al doilea aspect ar fi că am intrat într-o perioadă de instabilitate climatică”. Acesta a continuat spunând că pierdem specii de 1.000 de ori mai repede decât în ultimii 65 de milioane de ani. La această rată, în 33 de ani, am pierde 800.000 de forme de viață, adică jumătate din cele existente în acest moment. De asemenea, expertul spune că, dacă Pământul ar fi o mare cadă, ar veni cu avertismentul că substanțele din ea sunt toxice.

 

Citește și: