Osmo Coding îți învață copilul cum să programeze de la o vârstă fragedă

Până când programarea va deveni obligatorie în școli, un nou sistem intitulat Osmo Coding v-ar putea ajuta copilul să dobândească noțiuni fundamentale în acest domeniu foarte util.

Încă de la o vârstă foarte fragedă, dacă vă doriți, vă puteți învăța copilul să gândească algoritm și să înțeleagă scheme logice prin intermediul unui joc cât se poate de interesant. Dacă tot petrec excesiv de mult timp cu o tabletă în mână, copii voștri ar putea să-și dezvolte o gândire logică cu orientare către matematică folosind Osmo Coding.

În țările occidentale, programarea a devenit din ce în ce mai importantă în programa școlară și nu este deloc exclus ca în 5 sau 10 ani să devină obligatorie și în România. Până atunci însă, copilul vostru poate câștiga un pic de avans la acest capitol folosind un set de unelte pe care le cunoaște deja.

La bază, Osmo Coding este un alt joc de tip RPG pe tabletă, despre care se poate spune că ar crea dependență. În practică, este mult mai mult decât atât. Personajul virtual poate fi mutat doar folosind niște piese fizice pe care copilul le amplasează în fața tabletei. În funcție de context, ar putea fi necesare trei, patru sau cinci piese plasate într-o anumită ordine pentru ca personajul de pe ecran să treacă peste un anumit moment din joc.

În contextul în care textele de pe piese sunt cât se poate de sugestive, acelea vă ajută caracterul să se deplaseze într-o anumită direcție, să sară sau să interacționeze cu diverse obiecte. Folosind câteva numere, puteți fi și mai preciși în ceea ce privește modul în care personajul vostru se deplasează sau execută alte operațiuni. Puteți să impuneți o deplasare în față cu trei spații sau spre dreapta de două spații. Executarea comenzilor se inițiază manual.

Per ansamblu, sistemul pare destul de distractiv și, cum ziceam și mai sus, are toate ingredientele pentru a dezvolta gândirea algoritmică a copilului vostru. Prețul pentru un starter kit este de 75 de dolari pe site-ul producătorului.

14:52 08.06.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video