Orange urmează să lanseze un serviciu de transfer de bani

Orange urmează să lanseze un serviciu de transfer de bani

Anul acesta, operatorul de telefonie mobilă Orange se pare că va introduce un nou serviciu pe piața din România.

Încă din anul 2014, cei de la Orange au pus bazele unei firme pentru plați și transfer de bani de pe mobil, numită Orange Money SRL. Ulterior, în martie 2015, conducerea celui mai mare operator de telefonie mobilă din România a anunțat că, până la sfârșitul acelui an, serviciul Orange Money ar trebui să debuteze în mod oficial în România.

Anul a trecut, iar noi încă nu avem parte de acesta. Acum, cele mai noi informații sugerează că Orange Money ar urma să debuteze pe parcursul lui 2016.

Cum funcționează Orange Pay? Conform celor de la HotNews, pentru a beneficia de acesta, fiecare client va trebui să-și creeze un cont Orange Money, în care va trebui să depună ulterior o sumă minimă de bani. Aceasta se pare că variază de la țară la țară. Înregistrarea se pare că va putea fi efectuată la magazinele Orange sau la parteneri, și nu veți acea nevoie de un smartphone.

Asta deoarece operațiunile pot fi efectuate prin apelarea unui număr scurt și prin urmarea unor pași simpli. Acestea se pare că vor fi de 3 tipuri: transferuri de bani, oferind posibilitatea de a trimite și de a primi bani, plata facturilor și servicii financiare, precum transferurile la și de la un cont bancar sau plata unor salarii.

Cu peste 10 milioane de abonați, Orange este cel mai mare operator din România. Însă Vodafone, compania situată pe locul 2 în acest sector, a lansat un serviciu similar Orange Money încă din 2014. Denumit M-Pesa, acesta le permite clienților să trimită și să primească bani dar și să facă plăți cu ajutorul telefonului mobil. Printre țările care deja beneficiază de Orange Money se numără Botswana, Camerun, Guineea, Coasta de Fildes, Iordania, Kenya, Madagascar, Mali, Mauritius, Maroc, Niger, Senegal si Uganda.

Citește și: