Omul care a publicat secretele murdare ale SUA arată cum lucrează Google cu Clinton

Omul care a publicat secretele murdare ale SUA arată cum lucrează Google cu Clinton

Julian Assange este de părere că Google colaborează cu Hillary Clinton.

Scandalul Wikileaks a intrat în istorie ca fiind prima și cea mai mare breșă de securitate organizată de un om împotriva serviciilor secrete occidentale și a secretelor de stat deținute de mari țări din Vest, inclusiv America. După ce a fost fugărit prin lume timp de ani întregi, Julian Assange, fondatorul site-ul, se află acum ”exilat” în ambasada Ecuadorului din Londra, așteptând decizia ONU.

Dar asta nu îl împiedică să ia parte uneori la anumite evenimente. Desigur, nu ne referim aici la o participare directă, ci la conferințe video, prin Skype sau alte programe de acest fel. De curând, acesta a apărut și în cadrul unui forum organizat de agenția Rossiya Segodnya, iar declarațiile sale au fost extrem de interesante. Principala entitate vizată a fost Google, companie pe care Assange a acuzat-o că ia parte la campania de promovarea a ”excepționalismului american”.

Mai mult decât atât, Assange a declarat că gigantul din Mountain View ar fi implicat în campania electorală a lui Hillary Clinton, care, cel mai probabil, va candida pentru președinția Statelor Unite în perioada următoare. Omul din spatele Wikileaks a declarat, de asemenea, că Hillary Clinton lasă impresia că ar dori să pornească războaie în viitorul apropiat, beneficiind de abilitățile necesare pentru justifica acțiuni militare în diverse regiuni ale lumii.

Din câte se pare, la evenimentul organizat de ruși participă persoane din 30 de țări, tema principală fiind schimbările prin care trece jurnalismul în prezent. De curând, rușii ne-au făcut o demonstrație de ”jurnalism”, atunci când au filmat anumite zone din România pentru a scoate la suprafață ”dezastrul” cauzat de Uniunea Europeană.

Reporterii ar fi filmat, printre altele, un cartier care s-ar afla foarte aproape de centrul capitalei și unde oamenii susțin că ar fi marginalizați. Am văzut gunoaie pe străzi, clădiri abandonate și mulți oameni amărâți. Unul dintre ei susținea că a luptat în Revoluția din Decembrie și a fost rănit, iar acum trăiește într-o garsonieră mizeră. Ce-i drept, multe dintre lucrurile acestea există. Însă ele nu reprezintă o consecință a apropierii noastre de NATO și Uniunea Europeană, ci rezultatul propriei noastre nepăsări și ale politicilor eșuate în ultimii ani de zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Sputnik