Oamenii de știință au dovezi că există o planetă misterioasă în sistemul nostru solar

Oamenii de știință au dovezi că există o planetă misterioasă în sistemul nostru solar

Poate că sună cel puțin bizar ipoteza potrivit căreia există o planetă gigantică în sistemul nostru solar, pe care nu am văzut-o încă, dar oamenii de știință pretind că există dovezi în acest sens.

Mai devreme anul acesta, astronomii au descoperit că există o a noua planetă în sistemul nostru solar, care ar putea avea de 10 ori dimensiunea Pământului. Ar fi plasată mai departe de Pluto și de Kuiper Belt, undeva între 20 și 100 de miliarde de mile distanță. Prin urmare, ar încheia o mișcare de tranziție în jurul Soarelui odată la 10.000-20.000 de ani, acesta fiind probabil motivul pentru care nu am găsit-o încă, potrivit The Verge.

Oamenii de știință, printre care și profesorul Michael Brown, au studiat obiecte din Kuiper Belt și au descoperit că șase dintre acestea se comportă de parcă orbita le-ar fi influențată de un obiect mai mare. Brown a publicat un tweet mai devreme săptămâna aceasta, pretinzând că un obiect ceresc numit uo3L91 a fost descoperit, oferind și mai multe dovezi ale existenței Planetei Nouă.

 

Obiectul a fost descoperit de Telescopul Canada Franța Hawaii, și îi va ajuta pe cercetători să testeze teoria referitoare la existența celei de-a noua planete a sistemului nostru solar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: