Oak Mirror: cabina de probă a viitorului e interactivă

Oak Mirror: cabina de probă a viitorului e interactivă
Andrada Bonea
Andrada Bonea
12:55 11.08.2016

Cu toții detestăm profund oglinzile din cabinele de probă, din diverse motive. Cei de la Oak Labs vor să schimbe acest lucru, așa că au venit cu un concept de oglindă inteligentă și interactivă.

Atunci când clientul ar aduce un articol vestimentar în cabină, oglinda ar afișa detalii despre el, precum și posibilitatea de a cere culori sau măsuri diferite ale aceluiași obiect. În plus, fiecare articol vine cu recomandări care includ și alte haine din magazin, iar oglinda îți oferă opțiunea de a ajusta luminile din cabină. Partea cu ca și cum ai avea un stilist virtual personal.

De asemenea, pentru că o oglindă inteligentă nu poate face chiar totul, Oak Labs a inclus și funcționalitatea de a solicita ajutor uman. Angajații ar avea propria versiune a aplicației pe iPad, astfel încât să primească cereri pentru diverse dimensiuni, culori sau alte întrebări legate de articolele pe care clientul le încearcă.

Cei de la Oak Labs au încheiat un parteneriat cu cei de la Polo Ralph Lauren, iar tehnologia implementată de ei a fost testată în cel mai mare magazin al retailerului, în New York. Nu știm care va fi soarta oglinzii Oak, dar, cu siguranță, ne-ar face experiențele la cumpărături ceva mai plăcute și mai ușoare. Desigur, e și o strategie prin care scad șansele să pleci din magazin cu mâna goală, după ce te plictisești sau obosești să probezi lucruri.

 

Un alt exemplu ar fi oglinda inteligentă dezvoltată de compania Memoi, despre care am scris aici. Aceasta folosește camera Intel RealSense ce poate discerne dimensiunile și distanțele obiectelor pe care le „vede”.

Cu o astfel de oglindă, poți proba mai multe haine fără să te schimbi de mai multe ori. Mai exact, dacă ai fi în cabina de probă a unui magazin de haine și ai proba un tricou verde, această oglindă ți-ar putea arăta cum ți-ar sta cu unul negru sau roșu, iar tu nu vei mai trebui să probezi altă ținută fără să fii sigur că te avantajează.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI