O tornadă de foc este cel mai înfricoșător lucru pe care l-ai putea veda

Pompierii din California au avut recent ocazia de a vedea o tornadă de foc.

După cum probabil știți deja, statul american California trece printr-o perioadă nefastă, caracterizată de temperaturi extrem de ridicate, care dau naștere unor incendii de proporții. Însă atunci când se ciocnesc cu vârtejuri extrem de puternice, acestea pot produce un fenomen și mai grav: tornadele de foc. Ele sunt menționate oarecum rar la televizor, însă cei de la National Geographic susțin că asemenea tornade se produc mai des decât am crede.

În Japonia, de exemplu, acestea sunt cunoscut drept ”tornade dragon”. Cel mai mare dezastru cauzat de fenomenul respectiv ar fi avut loc în anul 1920, în urma unui cutremur care a lovit orașul Tokio. Americanii le mai numesc și firenado, iar de curând, cineva a reușit să realizeze o filmare excepțională.

Tornada de foc pe care o puteți vedea în înregistrarea de mai sus s-a format în regiunea Santa Barbara din California, unde pompierii se luptă cu incendiile de câteva zile. O suprafață de aproximativ 32 de kilometri pătrați a fost arsă în tot acest timp. În ciuda pericolelor la care se expun, mulți oameni încearcă în continuare să înregistreze asemenea evenimente de aproape.

În urmă cu aproximativ o lună de zile, un grup de americani au filmat o tornadă de proporții uriașe (o lățime de aproximativ 800 de metri, conform unor publicații din America), iar situația ar fi putut scăpa în orice moment de sub control. Potrivit site-ului Jalopnik, materialul respectiv a fost realizat în orașul Wray din statul american Colorado, iar fenomenul ar fi cauzat rănirea a 5 persoane.

În aceeași perioadă în care acest video era realizat, alte tornade fuseseră semnalate în zona aceea. Autorii au înregistrat fiecare etapă a fenomenului, începând cu acea pâlnie care anunță întotdeauna formarea unei tornade. Mai mult decât atât, la un moment dat pot fi văzut alte mașini în apropiere, semn că erau mai multe persoane interesate de filmarea întâmplării.

Bogdan Cristea
18:00 20.06.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video