O nouă rachetă SpaceX explodează la aterizare

O nouă rachetă SpaceX explodează la aterizare

În cadrul unui test efectuat recent, o nouă rachetă SpaceX a explodat în faza de aterizare.

SpaceX, cel mai ambițios proiect al lui Elon Musk, încearcă de ceva timp să aterizeze o rachetă pe o platformă plutitoare, însă până acum, nu a avut parte decât de eșecuri. După ce luna trecută a efectuat o misiune în cadrul căreia a reușit să readucă o rachetă pe uscat, cei de la SpaceX au încercat acum să aterizeze una pe o platformă plutitoare.

A video posted by Elon Musk (@elonmusk) on

Motivul pentru care SpaceX are nevoie să aducă aceste rachete pe un vas este că nu vor avea suficient combustibil pentru a se întoarce la punctul de la care au fost lansate inițial. Acum, în cadrul ultimului test efectuat, Space X a reușit să plaseze racheta pe o platformă plutitoare, însă finalul nu a fost unul fericit. Asta deoarece unul dintre picioarele acesteia nu a fost activat în mod corespunzător, iar racheta s-a prăbușit pe o parte și a explodat din această cauză.

Chiar și așa, incidentul nu l-a afectat foarte mult pe Elon Musk, care a publicat următorul tweet: ”Măcar bucățile au fost mai mari de această dată”. Într-adevăr, se observă progrese constant, iar următoarea încercarea a companiei s-ar putea solda cu un succes important.

Etichete: