O nouă actualizare Google ușurează lupta site-urilor împotriva hackerilor

O nouă actualizare Google ușurează lupta site-urilor împotriva hackerilor
Andrada Bonea
Andrada Bonea
14:37 07.09.2016

Funcția Google de navigare sigură pe internet deja încearcă să ferească utilizatorii de site-uri îndoielnice și nu numai.

Acum, inițiativa este de a ușura și mai mult lupta site-urilor împotriva hackerilor. Noua actualizare a funcției de navigare sigură și-a extins raportul problemelor de securitate, astfel încât proprietarii de site-uri să aibă mai mult context și explicații detaliate despre vulnerabilitatea găsită. Ar putea fi oricare dintre cele tipuri pe care le poate detecta, inclusiv malware, pagini înșelătoare sau descărcări dăunătoare.

În afară de raportul detaliat, funcția de navigare sigură recomandă și diverse măsuri pe care proprietarul site-ului le poate lua, inclusiv URL-uri pe care le pot folosi pentru a descoperi sursa problemei. Aceste noi funcții ar putea fi o mână de ajutor serioasă în lupta împotriva hackerilor și în rezolvarea potențialelor breșe de securitate în timp util. Toate astea în timp ce îți păstrează informațiile sigure.

Anunțul echipei vine cu un îndemn de înregistrare: „Noi, cei de la Safe Browsing, recomandăm înregistrarea site-ului dumneavoastră în Search Console, chiar dacă nu are în acest moment nicio problemă de securitate. Trimitem notificări prin Search Console în așa fel încât webmasterii să poată adresa problemele apărute cât de repede posibil”. Poți citi mai multe despre asta aici.

Navigarea sigură oferă, de asemenea, explicații detaliate în privința pașilor pentru curățarea după o infectare, iar webmasterii primesc exemple din codul exact care a fost injectat pe site-ul lor. Pentru a beneficia de aceste servicii, webmasterii se pot înscrie în mod gratuit la Instrumente Google pentru webmasteri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI