O femeie a fost arestată pentru că ar fi intenționat să îl ucidă pe Stephen Hawking

O femeie a fost arestată pentru că ar fi intenționat să îl ucidă pe Stephen Hawking

O femeie a fost arestată sub suspiciunea de a fi vrut să îi ia viaţa lui Stephen Hawking, după ce a postat ameninţări pe această temă în social-media.

Vineri, 1 iulie, Poliţia spaniolă a arestat o femeie, în apropiere de locul unde se desfăşoară conferinţa Starmus din Tenerife, la care se află Hawking. Autoritățile au fost anunțate de unul dintre copiii suspectei, care a găsit mai mult de 100 de tweeturi și mailuri trimise lui Hawking, în care femeie de 37 de ani îl amenința cu moartea.

Femeia era cazată la un hotel aproape de cel în care stătea Stephen Hawking. Autoritățile au găsit dovezi de extremism religios, inclusiv documente care contraziceau teoria lui Hawking potrivit căreia Dumnezeu nu există. Au mai fost găsite și detalii despre casa și biroul lui Hawking, precum și planuri de a ajunge la el. BBC raportează că femeia avea în posesie și o hartă a itinerariului lui Hawking în timpul festivalului.

După arest, femeia a spus că îl iubește pe celebrul fizician și că nu ar încerca niciodată să îl rănească. Se crede că suspecta ar avea probleme psihice și i s-au dat patru luni de închisoare cu suspendare pentru hărțuire și amenințări, precum și un ordin de restricție și interdicția de a comunica cu Stephen Hawking în social media timp de opt luni. Sursele spun că Hawking nu s-a simțit nicio secundă în pericol.

Recent, pe Twitter circulă o fotografie de la conferinţa Starmus 2016, în care Stephen Hawking apare vorbind despre una dintre cărţile sale, care a inspirat o generaţie. Hawking este în prezent la celebrarea anuală Starmus, în Tenerife, împreună cu alte figuri notabile din lumea ştiinţei, precum profesorul Brian Cox sau Richard Dawkins. Celebrul fizician a vorbit participanţilor despre contribuţia sa inovatoare din 1988, cartea „A Brief History of Time” („O scurtă istorie a timpului”).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: 12News