20 mai 2016 | 17:54

Nu doar laptopurile cu Windows se vând mai bine decât Mac: adversarul neașteptat

ACTUALITATE
Nu doar laptopurile cu Windows se vând mai bine decât Mac: adversarul neașteptat

Însă lucrurile nu sunt chiar atât de complicate pentru Apple.

La prima vedere, veștile proaste par a se ține lanț în ultima perioadă în cazul celor de la Apple. După cum scrie și publicația Business Insider, ceea ce părea greu de conceput în trecut, a devenit, într-un final, realitate: Chromebook-urile celor de la Google s-au vândut mai bine decât Mac-urile.

După anumite estimări, producătorii ar fi reușit să vândă peste două milioane de Chromebook-uri, în timp ce numărul de Mac-uri vândute nu ar fi depășit 1,76 milioane. Pentru Google, aceasta este o veste bună și un indicator al faptului că strategia sa în ceea ce privește Chrome OS este una foarte bună.

Cât despre Apple, trebuie să spunem că gigantul din Cupertino ar fi avut parte, în mod mai mult sau mai puțin surprinzător, de o creștere a numărului de Mac-uri comercializate. Asta înseamnă că această creștere a Chromebook-urilor s-a produs pe seama dispozitivelor Windows. Cota de piață în scădere pe care o are Windows ne demonstrează că oamenii preferă simplitatea și portabilitatea care caracterizează Chromebook-urile din ziua de azi.

Unul dintre lucrurile pentru care Chromebook-urile au fost criticate de numeroase persoane pe parcursul timpului a fost dependența prea mare de internet. Însă, în ziua de azi, aceasta nu mai reprezintă o problemă importantă.

Chiar dacă Mac-urile nu o duc atât de rău, situația este una mult mai serioasă pe piața telefoanelor. iPhone 6S nu s-a vândut la fel de bine precum se așteptau cei de la Apple. În acest condiții, compania a fost nevoită să reducă numărul de dispozitive produse în perioada cuprinsă între lunile ianuarie și martie cu aproximativ 30%, în comparație cu același interval din anul 2015.

Din păcate pentru oficialii companiei din Cupertino, situația nu s-a îmbunătățit nici la sfârșitul lunii martie, și nici la începutul lunii aprilie, motiv pentru care producția va fi redusă și în al doilea trimestru financiar din acest an.