Noul SSD ADATA a fost creat special pentru gameri

Noul SSD ADATA a fost creat special pentru gameri

Cei de la ADATA au lansat în mod oficial pe piață un nou SSD, numit XPG SX8000.

Din câte se pare, avem aici de-a face aici cu un SSD tip M.2, cu tehnologia 3D MLC NAND Flash și controler SMI 2260. SX8000 întrunește standardele NVMe 1.2 și poate fi conectat direct pe placa de bază prin PCI Express 3.0 x4 (PCIe 3×4) pentru a oferi viteze foarte bune la citire și la scriere.

XPG SX8000 se conectează la desktop-uri și la notebook-uri prin intermediul interfeței M.2 2280, iar latența scăzută și lățimea mare de bandă a interfeței PCI oferă viteze de până la 2.4 GB/s la citire și 1 GB/s la scriere. Pentru a vă face o idee mai bună, trebuie să știți că asta reprezintă o performanță de patru ori mai mare la citire și de două ori mai mare la scriere decât SSD-urile obișnuite SATA 6Gb/s.

Rezultatele aleatorii 4K IOPS sunt de 100K la citire și 140K la scriere, semnificativ mai mari decât SSD-urile tip SATA. SX8000 este compatibil cu NVMe 1.2, oferind performanțe sporite, iar utilizatorii vor observa îmbunătățiri importante, în special când vine vorba de timpul de încărcare al jocurilor care necesită resurse sporite sau a aplicațiilor profesionale, cum ar fi randările grafice sau audio.

În ceea ce privește arhitectura, acesta utilizează tehnologie fiabilă 3D MLC NAND Flash ce permite producția de versiuni cu capacități de la 128GB până la 1TB. Cu 3D NAND, fiabilitatea, performanța și eficiența sunt îmbunătățite, mai ales datorită posibilității de a oferi mai mult spațiu de stocare într-un dispozitiv mai mic, fără a crește consumul de energie. SX8000 are un rating de 2 milioane de ore MTBF (mean time between failures), adică 25% mai mult decât SSD-urile 2D NAND (care au în medie 1.5 milioane de ore).

ADATA XPG SX8000 este disponibil în versiuni de 128GB, 256GB, 512GB și 1TB, astfel că va fi accesibil unui număr mare de utilizatori. O versiune mai rapidă și cu un radiator XPG atractiv va fi lansată până la sfârșitul lunii octombrie.

SLC Caching-ul inteligent permite SSD-ului să opereze în modul pseudo single-level cell pentru creșteri ale vitezei, de fiecare dată când este nevoie. Acesta poate, de asemenea, ajuta memoria RAM a sistemului pentru a spori performanța prin Cache Buffer-ul DRAM. De asemenea, LDPC ECC (low density parity check error correction) previne coruperea datelor și promovează integritatea, în timp ce Data Shaping distribuie în mod egal sarcinile între celulele NAND Flash.

Citește și:
Etichete: