Noul browser Mozilla va putea fi testat în luna iunie

Noul browser Mozilla va putea fi testat în luna iunie

În luna iunie a acestui an, Mozilla ne va da posibilitatea de a testa noul său browser.

Angajații din cadrul Mozilla pregătesc lansarea unui nou browser pe piață, denumit Servo. Acesta se numește Servo, iar dacă este să le dăm crezare celor de la The Next Web, vom avea ocazia de-al testa în luna iunie. Publicația susține că informația a fost confirmată tocmai de unul dintre membrii implicați în cadrul echipei responsabile de proiect.

Din câte se pare, Servo a fost construit de la zero cu ajutorul limbajului de programare Rust, care are rolul de a oferi securitate, modularitate și paralelism. ÎN cazul browser-elor, paralelismul înseamnă că diversele sarcini ale browser-ului sunt administrate în mod separat, fapt care ar trebui să garanteze un plus la capitolele performanță și stabilitate. Pe pagina creată special pentru Servo scrie că acesta a fost construit în mod special pentru următoarele sisteme de operare: Linux și OSX pe 64 de biți, Android și Firefox OS.

Cu toate acestea, Mozilla încă nu a spus nimic despre vreo lansare ulterioară, așa că ne așteptăm să mai treacă o perioadă de timp până când Servo va putea fi folosit la scară largă. Mulți deja spun despre Servo că ar putea fi un browser extrem de rapid și mult mai interesant decât Firefox, însă vom avea de așteptat până în luna iulie, atunci când vom avea ocazia de a vedea pentru prima oară versiunea Alpha. În prezent, colaborează cu unele companii, precum Samsung, dar și cu dezvoltatori individuali. Cei care își doresc să afle mai multe informații sau să se implice în proiectul Servo pot accesa această pagină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: