01 nov. 2016 | 07:29

Netflix servește reclame creative utilizatorilor de AdBlock

ACTUALITATE
Netflix servește reclame creative utilizatorilor de AdBlock

Un număr semnificativ de internauți folosesc aplicații gen AdBlock pentru prevenirea afișării de reclame online. Asta nu înseamnă însă că giganți precum Netflix nu găsesc alternative creative la problemă.

Majoritea site-urilor populare de pe internet, cu excepția celor care taxează utilizatorii printr-un abonament, folosesc reclame pentru a-și finanța afacerea și a plăti salariile angajaților. În mod evident, există și site-uri cu conținut piratat sau ilicit care abuzează de afișarea reclamelor în speranța îmbogățirii. La final, o partea importantă dintre internauți ajung să se sature de reclame în general și să își instaleze în browserele preferate extensii gen AdBlock Plus.

Din câte se pare însă, respectivele sisteme de prevenire a afișării reclamelor sunt departe de a fi perfecte, iar unele companii găsesc ocazional soluții pentru a le ocoli. De această dată, este vorba de cei de la Netflix, care au fost foarte creativi în servirea de reclame care ignoră orice ad blocker.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, reclame se adresează în mod direct utilizatorilor de AdBlock, la persoana a doua și promovează noul sezon din Black Mirror. ,,Bună utilizatorule de ad blocker. Tu nu poți vedea reclama, dar reclame te vede pe tine. Ce este dincolo de oglinda ta neagră?” Dacă ați mai auzit în trecut de Black Mirror, un serial distopic ce poate fi descris în câteva cuvinte ca o versiune modernă de Zona Crepusculară – Twilight Zone, reclama este pe aceeași linie cu serialul. În definitiv, abilitatea de a ignora aplicații de tip adblocker este o performanță ce nu trebuie ignorată iar serialul gravitează exact în jurul performanțelor tehnologice care, duse la extrem, pot avea consecințe dezastruoase.

Momentan, cei de la Netflix nu au dezvăluit exact modul prin care au reușit să ignore aplicațiile de tip AdBlock și nu se știe dacă astfel de reclame sunt afișate direct pe site-uri sau implică donații semnificative către creatorii uneltelor de blocare a reclamelor online.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele