Motivul pentru care maimuțele nu pot vorbi

Motivul pentru care maimuțele nu pot vorbi

Potrivit publicației online Știridindume.ro, cercetătorii au reușit să descopere adevăratul motiv pentru care maimuțele nu pot vorbi.

În trecut, studiile efectuate de către oamenii de știință au demonstrat faptul că maimuțele nu pot vorbi deoarece anatomia tractului lor vocal ar fi mult prea slab dezvoltată. Între timp, însă, lucrurile s-au schimbat, iar cercetătorii au ajuns de curând la o concluzie extrem de interesantă. Mai exact, printr-o serie de experimente efectuate asupra unor macaci, s-a demonstrat că ei au capacități vocale, dar din punct de vedere cognitiv nu știu să vorbească.

O echipă formată din cercetători din mai multe țări a analizat capacitățile vocale ale animalelor menționate mai sus. Au fost folosite înregistrări cu raze-X pentru a putea fi observate anumite mișcări și schimbări ale limbii, dar și ale buzelor, în momentele în care acestea scoteau sunete. Acest studiu asupra abilităților vocale ale primatelor este o schimbare importantă, mai ales dacă luăm în considerare modul în care au fost efectuate cele din trecut. Înainte, pentru a se realiza studii asupra anatomiei corzilor vocale ale maimuțelor, erau folosite animale moarte.

Cercetătorii au realizate o serie de materiale video, iar datele adunate prin intermediul lor au fost analizate cu ajutorul unui program PC special. Din câte se pare, software-ul avea capacitatea de a simula capacitățile vocale ale macacilor, într-un anumit interval, bazat pe atributele fizice ale lor. Astfel, oamenii de știință au putut observa că primatele au, într-adevăr, anatomia necesară pentru a reproduce vocalele și chiar fraze întregi. Sunetele rezultate sunt “foarte clar inteligibile”, chiar dacă unele dintre acestea ar putea părea extrem de ciudate pentru oamenii de rând.

În cazul în care vreți să ascultați o înregistrare realizată de curând, am inclus un material special mai jos.

Etichete: