Motivul pentru care angajații acestui stat nu vor mai avea acces la Internet este un semnal de alarmă

Motivul pentru care angajații acestui stat nu vor mai avea acces la Internet este un semnal de alarmă

Guvernul din Singapore a decis ca toate computerele folosite de funcționarii publici să aibă accesul la internet blocat, începând cu luna mai a anului 2017.

Mișcarea pare cel puțin drastică, iar potrivit Mashable mai mult de 100.000 de computere vor rămâne fără Internet, cu scopul de a minimiza riscurile de securitate. Un purtător de cuvânt de la Infocomm Development Authority (IDA) a declarat că: „guvernul din Singapore ne evaluează regulat măsurile IT pentru a ne face rețeaua mai sigură”.

Înștiințările sunt deja trimise tuturor părților afectate, printre care se numără agenții guvernamentale, ministere și nu numai, iar procesele în cadrul IDA deja au început. Angajații serviciilor publice vor putea în continuare să intre pe internet, dar doar folosind dispozitivele personale, care nu sunt conectate la rețeaua de internet sau sistemul de mail.

De asemenea, vor avea și permisiunea de a transmite mailuri de la serviciu la conturile personale, iar pentru cei care au neapărat nevoie de internet pentru probleme profesionale, vor fi setate terminale separate cu acces la rețea. Desigur, reacțiile în legătură cu această decizie nu au fost cele mai pozitive din lume.

Oricât de ciudat ar suna, aceasta nu e cea mai absurdă măsură luată în Singapore. De exemplu, guma de mestecat a fost interzisă în 1992 de către Ministerul Dezvoltării, ca măsură de prevenire a murdăririi spaţiului public. N-o vinzi, n-o mesteci. Prima abatere – 1.000 de dolari amendă. A doua – 2.000 de dolari și muncă în folosul comunității. Abia în 2004 a apărut o excepție și anume aceea că poți să mesteci gumă în scopuri terapeutice, dar trebuie să ai la tine rețeta de la medic. De asemenea, daacă te conectezi la wi-fi, asigură-te că ești la hotel sau într-o cafenea. Dacă nu, riști să fii considerat hacker și să plătești o amendă de 5.000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Mashable