Modelele 3D bazate pe poze de pe Facebook pot păcăli sistemele de securitate

Modelele 3D bazate pe poze de pe Facebook pot păcăli sistemele de securitate
13:48 21.08.2016

Sistemele de securitate bazate pe recunoaștere facială sunt departe de a fi perfecte, iar o echipă de cercetători tocmai a demonstrat acest lucru.

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord au arătat că sistemele de securitate cu recunoaștere facială sunt ușor de păcălit. Ceea ce este foarte interesant e faptul că au folosit modele 3D făcute după fotografii luate de pe rețele sociale precum Facebook. Acestea au fost arătate sistemelor direct din telefoane.

Echipa de experți a colectat fotografii a 20 de voluntari folosind surse online, apoi au creat modele 3D ale chipurilor lor. Au adăugat animații faciale și le-au făcut ochii să pară că se uită la cameră. În cazurile în care nu au găsit fotografii în care să se vadă perfect fața subiectului, au recreat părțile lipsă, adăugând inclusiv texturi și umbre. În aceste condiții, modelele 3D au putut păcăli patru din cinci sisteme de securitate.

Potrivit celor de la Engadget, True Prince, un membru al echipei, a declarat următoarele în timpul prezentării de la conferința despre securitate Usenix: „Unii furnizori – cel mai notabil fiind Microsoft cu software-ul Windows Hello- deja au soluții comerciale care stimulează hardware-ul alternativ. În cazul Hellor, acel hardware e reprezentat de camera cu urmărire a ochiului, Tobii. Oricum, este întotdeauna benefic din punct de vedere al costurilor să adaugi hardware, iar furnizorii de hardware vor trebui să decidă dacă există destule cereri și beneficii pentru consumatori, pentru a adăuga componente specializate precum camere cu infraroșu sau proiectoare cu lumină structurată”. Poți citi studiul întreg aici.

loading...