MIT a creat o inteligență artificială „de coșmar”

MIT a creat o inteligență artificială „de coșmar”

Dacă predicțiile lui Elon Musk și Stephen Hawking despre pericolele pe care inteligențele artificiale le-ar putea reprezenta la un moment dat, iată ceva care te-ar putea speria.

MIT a lansat un proiect menit să facă inteligențele artificiale cu adevărat înfricoșătoare, într-o manieră pe care am văzut-o și la robotul Deep Dream al Google. Imaginile pot fi văzute aici.

Oamenii de știință au dezvoltat un algoritm de învățare complex, prin care au vrut să își învețe inteligența artificială cum arată casele și orașele toxice. Așadar, au încărcat imagini obișnuite cu simboluri foarte cunoscute și au instruit inteligența artificială să le facă să arate înfricoșător, potrivit Gizmodo. Au rezultat niște fotografii rupte din filmele de groază clișeice.

Aparent, motivul acestor demersuri e faptul că vor să își facă inteligența artificială și mai deșteaptă. Pentru a obține și mai multe date despre ceea ce face o imagine să fie înfricoșătoare, MIT a invitat utilizatorii de internet să evalueze imaginile de pe site ca fiind înfricoșătoare sau neînfricoșătoare.

Rămâne de văzut dacă inteligența artificială a MIT o va ajunge din urmă pe cea a Google, care știe să genereze video-uri înspăimântătoare precum cel de mai jos. Programul constă într-un set de modele de învățare statistice inspirate de sisteme biologice, în cadrul unui proiect numit Inceptionism. Practic, cercetătorii au „învățat” rețelele neuronale să recunoască lucruri și animale în fotografii, cu ajutorul a milioane de mostre introduse în sistem. Rețeaua este formată din 30 de straturi de neuroni artificiali, fiecare având funcție diferită.

Citește și: