02 feb. 2016 | 18:28

Microsoft ne obligă să instalăm Windows 10 cu ultimul update pentru Windows 7 și 8.1

ACTUALITATE
Microsoft ne obligă să instalăm Windows 10 cu ultimul update pentru Windows 7 și 8.1

Până acum Microsoft doar ne sugera (din ce în ce mai insistent, ce-i drept) să instalăm Windows 10. De acum înainte, Microsoft aproape ne va forța să-l instalăm.

Zic ”aproape” pentru că vei căpăta noul sistem de operare în mod automat doar dacă ai selectat ”automatic updates” în opțiunile de descărcare ale noilor actualizări. Acest update se aplică atât sistemelor de operare Windows 7 cât și Windows 8.1. Până acum, descărcarea noului sistem de operare era considerată drept ”opțională”.

Problema este mai mult una de etică decât una tehnică pentru că majoritatea utilizatorilor primeau update-uri esențiale dedicate siguranței sistemului de operare în mod automat după ce sistemul de operare era instalat cu opțiunile recomandate activate. Folosindu-se de acest tertip, Microsoft a schimbat actualizarea sistemului tău de operare la Windows 10 ca fiind o opțiune recomandată și nu una opțională, deci e posibil să ai deja noul sistem de operare descărcat fără acordul tău.

Partea cea mai enervantă a procesului de instalare al Windows 10 este că imediat după ce acesta s-a descărcat îți va oferi imediat o sugestie în stil pop-up să îl instalezi. Cum e posibil să lucrezi la ceva anume atunci când pop-up-ul îți va apărea, există riscul să apeși din grabă OK și procesul de instalare al noului sistem de operare să înceapă, întrerupându-ți munca în mod catastrofic.

Singua metodă să scapi de această problemă este prin a debifa ”recommended updates” în Windows Update și să alegi manual ce actualizări să descarci. Poți de asemenea să oprești o eventuală descărcare a lui Windows 10 aflată în curs de derulare tot din Windows Update.