19 iul. 2016 | 09:52

Microsoft Edge vine cu un avantaj major pentru abonații Netflix

ACTUALITATE
Microsoft Edge vine cu un avantaj major pentru abonații Netflix

În speranța că va atrage un număr semnificativ de utilizatori, browserul Microsoft Edge vine cu un avantaj semnificativ în fața concurenței atunci când vine vorba de Netflix.

Popularul serviciu de streaming Netflix poate fi accesat în foarte multe moduri, fie prin browser, fie printr-o serie foarte stufoasă de aplicații cross-platform. Dacă optați însă pentru varianta cu browser, faceți în mod automat un compromis de calitate. Acesta din urmă este foarte important mai ales în cazul în care optați să folosiți un HTPC conectat la un TV de mari dimensiuni pentru streaming.

Pe sistemele cu Windows, până de curând, în afara aplicației omonime din Windows Store, orice browser vă reda un flux video la rezoluție HD 720p, în timp ce aplicația Netflix vă oferea același conținut în Full HD 1080p. Dacă aveți un televizor cu o diagonală mai mare de un metru sau 40 de inci, acest detaliu contează enorm pentru o experiență de vizionare de calitate pentru care oricum plătiți un abonament.

Excepția de la regulă, conform unei postări recente pe blogul Microsoft, s-ar putea să vină sub forma browserului Microsoft Edge, inclus în Windows 10. Aparent, față de Chrome, Firefox, Opera sau chiar și Internet Explorer, Edge este singurul care vă redă filme de pe Netflix la rezoluție Full HD 1080p. Aceste afirmații laudative au fost deja confirmate de mai mulți utilizatori de pe Reddit.

În contextul în care mulți dintre noi folosesc laptopuri cu rezoluție mare sau monitoare de dimensiuni generoase, ar fi păcat să neglijați acest detaliu, chiar și dacă folosiți Chrome sau Firefox în majoritatea timpului și doar deschideți Edge doar pentru Netflix. Dacă folosiți un Mac, nu vă simți neglijați, deoarece Safari include posibilitatea streamingului de pe Netflix la rezoluție 1080p de foarte mult timp. Din păcate, Safari pe Windows, care nu a mai beneficiat de actualizări de foarte mult timp, nu este la fel de capabil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele