Mark Zuckerberg a căzut victimă hackerilor pe Twitter, Instagram, LinkedIn

Mark Zuckerberg a căzut victimă hackerilor pe Twitter, Instagram, LinkedIn

CEO-ul Facebook a avut o problemă cu hackerii în acest weekend. Conturile lui Mark Zuckerberg de Instagram, Pinterest, LinkedIn și Twitter au fost sparte.

Mark Zuckerberg face multe anunțuri importante prin intermediul contului său de Facebook. În definitiv, prezența sa pe rețeaua socială pe care o conduce este atât o dovadă de încredere în platforma pe care a creat-o, cât și o unealtă de marketing pentru promovarea de funcții noi ce urmează să ajungă la ceilalți utilizatori în viitor.

Același Zuckerberg nu poate însă să neglijeze concurența, motiv pentru care, într-o oarecare măsură, este prezent și pe Twitter, LinkedIn, Pinterest sau Instagram. Se pare, însă, că pe aceste rețele, nivelul de securitate aferent conturilor CEO-ului Facebook nu este la fel de ridicat. Nu de alta, dar toate conturile sale pe serviciile listate mai sus au cazut victimă hackerilor în acest weekend și, cu toate că au fost redresate în cel mai scurt timp, dovezile vor rămâne în eternitate online. În imaginile atașate acestui material puteți vedea cum au arătat conturile de Pinterest și Twtter ale lui Zuckerberg și care au fost postările realizate de hackeri.

În mod evident, majoritatea postărilor au fost laudative la adresa grupului de hackeri din spatele gestului. Un lucru este sigur însă. Nu vom ști niciodată amploarea hackului. Pentru că este puțin probabil ca fondatorul celei mai mari rețele sociale să folosească aceeași parolă pe toate rețelele sociale, s-ar putea ca hackeri să fi câștigat acces la adresa sa de email personal pentru a-i schimba toate parolele într-un timp foarte scurt.

În altă ordine de idei, hackul la adresa lui Mark Zuckerberg ar putea avea legătură cu incidentul similar de pe Twitter care a avut-o ca țintă pe Katy Perry în urmă cu doar câteva zile. De asemenea, s-ar putea fie rezultatul vulnerabilității LinkedIn anunțată în urmă cu câteva săptămâni, care s-a reflectat în comercializarea online a milioane de nume de utilizatori cu parole aferente.

mark-zuckerberg-pinterest-hack

Citește și:
Sursa: Engadget