01 oct. 2016 | 12:02

Lollyo este serviciul românesc care pune cloudul în casa ta, dar are nevoie de finanțare

ACTUALITATE
Lollyo este serviciul românesc care pune cloudul în casa ta, dar are nevoie de finanțare

Conexiunea permanentă a oamenilor la internet și nevoia de a-și accesa datele de pe orice dispozitiv, oricând, au dus la popularizarea conceptului de cloud computing. În ciuda avantajelor, există oameni care se tem să îl folosească, din motive de siguranță.

Românii de la Lollyo au creat un serviciu bazat pe aceeași idee, dar care își propune să elimine problema securității îndoielnice. Cu toate că nu este primul serviciu de acest gen (amintim OwnCloud, SeaFile), Lollyo promite o securitate avansată, oferindu-ți control deplin asupra datelor, printr-un cloud personal. Acest lucru presupune că datele nu sunt stocate pe serverul companiei și că nu pot fi văzute de nimeni în afară de tine, grație criptării end-to-end.

În plus, spațiul de stocare depinde de cel pe care îl ai pe dispozitivul pe care instalezi Lollyo. Spațiul liber pe care îl ai devine spațiul liber disponibil din Cloud, care, desigur, poate fi extins cu un hard extern. Momentan, serviciul este optimizat doar pentru Windows, dar urmează la rând Linux și OSX.

Aplicația web și cea pentru desktop au fost deja lansate, dar, pentru a dezvolta aplicația pentru mobil și dispozitive cu OSX și Linux, cei de la Lollyo mai au nevoie de o sumă măricică de bani. Prin urmare, au publicat proiectul pe IndieGoGo, platforma destinată strângerii de fonduri, Dezvoltatorii cred că succesul unui astfel de serviciu ar putea ridica standardele pentru industrie și, de ce nu, ar putea determina marile companii să ofere ceva mai multă siguranță produselor. Poți găsi mai multe informații pe site-ul Lollyo, iar dacă vrei să donezi, o poți face aici.