15 dec. 2016 | 08:51

LG anunță primele monitoare 4K cu HDR

ACTUALITATE
LG anunță primele monitoare 4K cu HDR

Amatorii de experiențe vizuale extreme, în prima partea a lui 2017, se vor putea orienta către primele monitoare 4K cu HDR. Acestea vor fi create de LG.

Cei de la LG sunt foarte capabili când vine vorba de display-uri. Ei produc panouri pentru o varietate foarte de companii, de la producători de telefoane gen Apple, până la creatori de monitoare precum AOC. Asta nu înseamnă însă că își neglijează la vreun nivel propriile lansări. Tocmai din acest motiv, de exemplu, la CES 2017, gigantul sud coreean se va prezenta cu câteva premiere foarte importante din domeniul monitoarelor de top.

Încercând să creeze interes pentru lansările din prima parte a anului viitor, LG tocmai a anunțat câteva dintre monitoarele ce vor fi detaliate la CES. Prima astfel de creație este LG 32UD99. Acest monitor IPS de 32 de inci este primul din lume lansat cu un panou 4K și suport pentru conținut HDR10. Aceasta din urmă este o particularitatea foarte importantă și se reflectă în posibilitatea afișării unui număr de peste un miliard de culori. Gamutul este atât de larg, încât acoperă 95% din standardul DCI-P3. Pentru profesioniștii care lucrează în editare foto/video, monitorul va include un profil de culoare intitulat True Color Pro, care, odată activat, se va reflecta ,,într-o acuratețe a culorilor afișate nemaiîntâlnită în industrie”.

Deși va putea fi conectat la aproape orice sistem, LG insistă pe compatibilitatea cu noile MacBook Pro. Folosind un singur cablu USB-C, vă veți încărca și laptopul, iar pe ecran veți putea afișa conținut 4K HDR.  Ca bonus, veți putea folosi și câteva porturi USB de pe marginea monitorului. Având în vedere suportul pentru gaming și streaming în 4K cu HDR pe PlayStation 4 Pro și Xbox One S, sud coreenii au insistat și pe compatibilitatea noului 32UD99 cu noile console de la Sony și Microsoft.

În teorie, monitorul descris mai sus se pretează fără probleme și pentru gaming, dar acestora din urmă LG le-a pregătit 34UC99. Tot la capitolul monitoare 4K cu HDR, acesta e o creație de 34 de inci compatibilă cu tehnologia AMD FreeSync pentru imagini line, fără artefacte sau efect de tearing. Timpul de răspuns de o milisecundă va fi de asemenea apreciat de gameri. Nu avem încă detalii despre preț sau disponibilitate, dar acestea din urmă vor fi comunicate în primele săptămâni din ianuarie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele