05 ian. 2016 | 07:00

CES 2016: Lenovo Yoga 900s este cel mai subțire hibrid portabil din lume

ACTUALITATE
CES 2016: Lenovo Yoga 900s este cel mai subțire hibrid portabil din lume

Cei de la Lenovo încearcă să nu-și piardă dominația din piața de PC-uri prin lansarea celui mai subțire hibrid din lume, Lenovo Yoga 900s.

Deși la nivel global numărul celor care investesc în PC-uri noi este în continuă scădere, chiar și după lansarea noului sistem de operare Windows 10, cei de la Lenovo sunt hotărți să vă atragă cu câteva soluții interesante. În cadrul CES 2016, compania chinezească a venit la eveniment cu o varietate foarte mare de sisteme pentru fiecare buget și segment de piață.

După ce în 2015 la CES, Lenovo a uimit audiența cu un ultra portabil de doar 771 grame, anul acesta încearcă să vă atragă cu cel mai subțire hibrid din lume. Deși este un pic mai greu, la 997 de grame, noul Lenovo Yoga 900s are o configurația hardware decentă încadrându-se în doar 1.27 centimetri grosime în cel mai gros punct al carcasei.

Ideea de bază este simplă, în cazul în care vânați cu interes superlative absolute când vă aflați în căutarea unui notebook, pentru cel puțin încă o perioadă de timp, Lenovo Yoga 900s se mândrește cu titlul de cel mai subțire. Succesorul spiritual al lui Yoga 3 Pro, acest gadget nu se poate mândri însă cu o performanță remarcabilă. În definitiv, nu poți să le ai pe toate în viață.

Pe lângă ecranul de 12,5 inci cu o rezoluție Full HD sau QHD, Lenovo Yoga 900s încearcă să se descurce în cazul muncii la birou printr-un procesor Intel Core M de ultimă generație, unul dintre cele mai lente și eficiente din punct de vedere energetic ale Intel. Autonomia specificată este de 10,5 ore, dar doar cu ecranul de rezoluție mai mică. Partea bună și upgradeul major față de modelul de acum un an constă în suportul pentru un stylus activ, particularitate care lipsește și din Yoga 900.

Disponibil începând cu luna martie a acestui an, noul Lenovo Yoga 900s are un preț de 1100 de dolari pentru configurația de bază.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele