Legătura dintre Microsoft și marijuana te va lua prin surprindere

Legătura dintre Microsoft și marijuana te va lua prin surprindere

Microsoft se pare ca vrea să profite de pe urma creșterii uriașe pe care o vor înregistra comercianții de marijuana din America.

Cuvintele ”Microsoft” și ”marijuana” sunt două pe care nu le folosim de foarte multe ori în cadrul aceleiași propoziții. Însă gigantul din Redmond se pare că nu este preocupat de părerile pe care le-ar putea avea unii oameni și a decis să intre pe piața de marijuana din Statele Unite. Din câte se pare, compania va produce o aplicație prin care va ajuta actorii din acest sector să observe traseul pe care marfa lor îl parcurge.

În cazul în care nu știați, mulți dintre analiști se așteaptă ca în doi ani de zile, industria aceasta să valoreze în jur de 10 miliarde de dolari în Statele Unite. Având în vedere suma uriașă de bani care va fi generată, companiile vor avea nevoie de elemente de software de cea mai bună calitate. Microsoft este specializată în acest domeniu și a reușit să formeze un parteneriat cu o companie localizată în Los Angeles, numită Kind.

Așa cum scrie și site-ul Geek, nu este cel mai entuziasmant aspect ala afacerii, însă cererea va crește în mod considerabil în perioada următoare. Dar nu toate companiile privesc cu ochi buni piața de marijuana.

În urmă cu mai multă vreme, ei de la Facebook au „deranjat” o categorie importantă dintre utilizatorii rețelei sociale în momentul în care au început peste noapte să desființeze toate paginile publice ale clinicilor ce comercializează marijuana în scopuri medicinale.

Fenomenul a început cu trei locații din New Jersey, Statele Unite, dar s-a extins rapid cu multe alte locații din Statele Unite. În fiecare caz, s-a ignorat complet faptul că acele pagini promovează niște locații reale din niște state în care comercializarea de marijuana pentru scopuri medicinale este complet legală. În momentul în care administratorii paginilor au încercat să se autentifice le-a fost afișat un mesaj simplu, fără nici o posibilitate de apel.

Citește și:
Sursa: Geek
Etichete: