O fetiță de 12 ani, trimisă în judecată pentru că a trimis o serie de emoticoane

O fetiță de 12 ani, trimisă în judecată pentru că a trimis o serie de emoticoane

O fetiță de 12 ani riscă să ajungă la o școală de corecție pentru o postare pe Instagram ce a conținut niște emoticoane ce pot fi intepretate ca amenințare.

Utilizarea de emoticoane pentru a sintetiza stări de spirit într-un format compact este foarte eficientă, motiv pentru care a și câștigat o rată de adopție globală. Din păcate, aceleași emoticoane pot fi intepretate în foarte multe feluri, iar uneori, urmările sunt dezastruoase.

De această dată este vorba de fetiță în vârstă de 12 ani din Fairfax, Virginia – Statele Unite ale Americii. Respectiva este acuzată de autoritățile locale că ar fi amenințat școala pe care o frecventa prin intermediul unor emoticoane atașate unei postări pe Instagram. În ordine, emoticoanele au fost un pistol, un cuțit și o bombă, atât. Oficialii școlii căreia i-au fost adresate emoticoanele nu au avut nici o problemă cu postarea, considerând că amenințarea nu este una reală. ,,Este un copil bun. Nu a mai avut probleme în trecut. Nu cred că este un caz în care era necesar un proces.” Poliția din zonă se pare că are suficient de mult timp liber încât să intenteze un proces împotriva fetiței, deși mama ei a clasific gestul ca fiind o refulare a presiunilor la care este supusă tânăra de 12 ani la școală.

Fetița este programată să apară în fața unui judecător în tribunalul pentru minor, pornind de la acuzele detaliate mai sus, la finele acestei luni.

Acesta nu este nici pe departe primul caz în care o serie de emoticoane fac subiectul unui proces. De curând, un tribunal din New York a fost obligat să detalieze dacă asocierea dintre un emoticon cu un polițist și unul cu un pistol pot fi percepute ca fiind o amenințare la adresa polițiștilor. Un judecător din Michigan a fost nevoit să stabiliească dacă un emoticon cu limba scoasă poate fi perceput ca ofensă.

Citește și: