26 aug. 2016 | 16:45

La 360 de grade: Google vă plimbă prin parcurile naționale din SUA

VIDEO VIDEO

Uneori, trec neobservate eforturile celor de la Google a de împărtăși conținut digital de foarte bună calitate cu internauții, dar ar fi păcat să nu vizitați parcurile naționale din SUA, cu ocazia celui mai nou proiect al gigantului.

Se împlinesc 100 de ani la lansarea autorității pentru parcurile naționale din  SUA. În contextul în care multe rezervații naturale de peste ocean au întâmpinat dificultății majore în păstrarea faunei și vegetației în condiții naturale, 100 de ani de US National Parks Service nu trebuie trecuți cu vederea. Acesta a fost și principiul celor de la Google în momentul în care au inițiat proiectul The Hidden Worlds of the National ParksLumile ascunse ale parcurilor naționale. 

În total, este vorba de cinci locații diferite ce au fost imortalizate în 360 de grade pentru realizarea unor experiențe VR cu un impact cât se poate de realist. Printre ele se numără și Kenai Fjords din Alaska sau Bryce Canyon din Utah. Ca să nu vă plimbați prin aceste zone minunate fără o coloană sonoră informativă, fiecare deplasare virtuală va include povești din partea unui pădurar local.

În plus, pe lângă o serie de spații spectaculoase ce merită analizate cu atenție, fără prea mult efort, veți da peste un amalgam de elemente interactive ce vor duce experiența călătoriei virtuale la un alt nivel.  Dintr-un punct de vedere, aceasta s-ar putea să fie cea mai rapidă cale pentru a aprecia mult mai bine bogățille naturale ale Statelor Unite.

Ca o parte componentă a aceluiași proiect, divizia Google Arts & Culture a mai creat o expoziție virtuală de proporții, accesibilă aici, ce pare să funcționeze ca un muzeu cu mai multe spații. Documente, artefacte unice și poze de înaltă rezoluție sunt disponibile în acest format interactiv. În teorie, toate acestea au fost create și pentru a fi folosite în procesuld de învățământ. Până atunci însă, ar fi păcat să nu vedeți și voi despre ce este vorba.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele