Jude Law este protagonistul serialului „Tânărul papă”: când îl poți vedea pe HBO

Jude Law este protagonistul serialului

Serialul „Tânărul papă”, cu Jude Law în rolul principal, a fost extrem de bine primit la Festivalul de Film de la Veneția, iar în curând, va putea fi văzut pe HBO și HBO Go.

Serialul, regizat de Paolo Sorrentino, care a câștigat Oscarul pentru „La grande bellezza”, va fi difuzat pe HBO și HBO Go începând cu data de 28 octombrie. Serialul prezintă povestea controversată a începutului pontificatului papei Pius al XIII-lea, primul papă american din istorie. Pius al XIII-lea este prezentat ca fiind un om foarte puternic, care se opune cu înverșunare celor de la Vatican și care nu este preocupat de implicațiile puterii sale.

Alegerea lui pare să fie rezultatul unei strategii media pusă la cale de Colegiul Cardinalilor. Aparențele sunt înșelătoare, iar tânărul papă se dovedește a fi un personaj complex și contradictoriu. Paolo Sorrentino, regizorul și unul dintre scenariștii serialului, a declarat: „Semnele clare ale existenței lui Dumnezeu. Semnele clare ale absenței lui Dumnezeu. Felul în care credința poate fi căutată și pierdută. Măreția divinității, atât de măreață încât este copleșitoare când te lupți cu ispitele și când tot ceea ce poți să faci este să te lași pradă lor. Lupta interioară dintre imensa responsabilitate de a fi conducătorul Bisericii Catolice și nefericirea omului simplu pe care soarta l-a ales ca Suveran Pontif. În cele din urmă, cum să mânuiești și să manipulezi puterea într-un stat a cărui dogmă și obligație morală este renunțarea la putere și dragostea altruistă pentru aproapele tău. Despre asta este Tânărul papă”.

Serialul are doar 10 episoade, iar protagoniștii sunt Jude Law, în rolul lui Pius al XIII-lea, și laureata cu Oscar Diane Keaton, în rolul lui Mary, o călugăriță din Statele Unite, care locuiește la Vatican. Alte nume impozante din distribuție sunt: Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli și James Cromwell.

Începând cu data de 28 octombrie, HBO va difuza în fiecare vineri, de la ora 20:00, câte două episoade din „Tânărul papă”. Serialul va fi disponibil și pe HBO Go, iar primul episod va putea fi vizionat fără abonament.

Citește și:
Etichete: