Japonezii vor să facă medalii de aur din telefoane reciclate

Japonezii vor să facă medalii de aur din telefoane reciclate

Dispozitivele electronice ar putea fi folosite pentru creare medaliilor la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

După cum probabil știți, următoarea ediție a Jocurilor Olimpice va avea loc la Tokio. Potrivit celor de la TechRadar, oficialii din capitala Japoniei au planuri mari în ceea ce privește procesul de fabricare al medaliilor care vor fi folosite. În mod evident, aceștia au nevoie de aur, argint și bronz însă nu au de gând să obțină materialele dintr-o sursă tradițională.

În schimb, autoritățile vor să-i determine pe oameni să-și doneze electronicele, pentru a putea recicla materialele valoroase din interiorul acestora. În cazul în care lucrurile evoluează așa cum ar trebui, toate medaliile acordate la următoarea Olimpiada vor fi fabricate din metale reciclate din smartphone-uri și alte dispozitive electronice donate de oamenii de rând.

Desigur, un telefon nu conține o cantitate foarte mare de materiale de acest fel, astfel că japonezii vor avea nevoie de zeci de mii de dispozitive donate pentru a putea duce planul la sfârșit. Conform unor informații, misiunea lor nu ar trebui să fie una extrem de dificilă. Astfel, există unii oameni care estimează că în jur de 16% din aurul lumii și 22% din tot argintul de pe Pământ se regăsește în dispozitive electronice în Japonia.

Organizatorii Olimpiadei se pare că au început deja să ceară idei din partea unor companii pentru a-i convinge pe cetățeni să ofere telefoane și alte gadgeturi pentru evenimentul din 2020. În cazul în care vor avea succes, aceștia nu vor mai fi nevoiți să apeleze la mine pentru a obține donații de aur, argint și bronz din care să fie fabricate medaliile.

La Olimpiada de acum 4 ani, britanicii au folosit 9,6 kilograme de aur, 1.210 kilograme de argint și 700 kilograme de cupru (principalul material utilizat pentru obținerea bronzului) pentru a produce medaliile acordate atleților. Numai în anul 2014, japonezii s-au debarasat de 143 kilograme de aur, 1.566 kilograme de argint și 1.112 kilograme de cupru prin intermediul electronicelor.

Citește și: