08 ian. 2016 | 14:34

iPhone 7 ar putea să se repare singur

ACTUALITATE
iPhone 7 ar putea să se repare singur

Următorul iPhone ar putea să aibă capacitatea de a repara singur anumite probleme.

Vă spuneam în urmă cu câteva luni că Apple vrea să dezvolte un mecanism prin care niște absorbante de șoc să se activeze din partea frontală a telefonului, precum niște airbag-uri, atunci când detectează că dispozitivul ar fi în cădere. Patentul arăta patru bare de protecție amplasate pe ramele telefonului, care ar trebui să intervină pentru ca telefonul să nu intre în contact cu suprafața pe care cade și să absoarbă șocul impactului.

De asemenea, la finalul anului 2014, am aflat că Apple a primit un patent pentru un sistem care v-ar putea salva telefonul în cazul unei căderi. Conform descrierii patentului, telefonul ar beneficia de o tehnologie care i-ar permite să estimeze locul în care va avea loc impactul și să-și schimbe centrul de greutate pentru a nu afecta componentele cele mai importante. După cum scriu cei de la Phonearena, acestea nu ar fi, însă, singurele funcții interesante care v-ar putea salva telefonul în situațiile critice.

Un alt sistem ar putea ajuta dispozitivul să scape de apa pătrunsă în interior. Acesta ar detecta apa intrată prin difuzor și ar rula un ton puternic care are rolul de a înlătura apa. Mai mult decât atât, compania din Cupertino ar vrea sa includă și o tehnologia prin care pixelii morți și problemele legate de conectivitate ar fi rezolvate pe timp de noapte, fără a mai fi nevoie ca telefonul sa fie aduse în service.

Chiar dacă Apple a obținut patentele, nu putem fi siguri că acestea vor fi implementate pe următorul telefon. Gigantul a aplicat în trecut pentru numeroase alte patente, de care nu s-a folosit până acum.