iOS 10: cinci trucuri simple ca să faci iPhone-ul mai bun

iOS 10: cinci trucuri simple ca să faci iPhone-ul mai bun

Doar ce ți-a ajuns noul iPhone 7 sau 7 Plus, ai trecut peste setarea inițială și telefonul e gata să fie folosit. Totuși, ceea ce nu știai este că există deja unele funcții, special adăugate, pe care le poți activa pentru a îmbunătăți performanța noului tău dispozitiv. Aceleași funcții pot fi folosite și pe iPhone-urile mai vechi care tocmai au trecut pe iOS 10

Acestea sunt cinci trucuri pe care le poți folosi în iOS 10 pentru a-ți îmbunătăți experiența:

1.Adaugă mai multe amprente cu Touch ID

Majoritatea oamenilor tind să își înregistreze amprenta folosind maximum două degete. Totuși, situațiile de zi cu zi cer adesea o accesare mai rapidă a telefonului, care nu este mereu posibilă tocmai din cauza numărului insuficient de amprente setate. Pentru a rezolva această situație, tot ce trebuie să faci e să urmezi pașii de mai jos:

 1. Intră la Settings
 2. Selectează Touch ID & Passcode
 3. Introdu codul numeric de deblocare când ți se cere
 4. Adaugă o nouă amprentă urmând instrucțiunile de pe ecran

2.Activează procentajul bateriei

Ai crede că procentajul bateriei este o funcție care ar trebui să fie activată în mod implicit , dar nu se știe de ce, nu este. Activarea funcției este extrem de utilă pentru a ști mult mai exact câtă baterie mai ai și dacă trebuie sau nu să îți mai încarci telefonul.

 1. Intră la Settings
 2. Alege Battery
 3. Schimbă butonul de comutare de pe OFF la ON

3.Activează Magnifier

Folosind această aplicație, poți mări textul de pe bucăți de hârtie sau să apropii obiectele mici, iar odată configurat este foarte ușor de accesat (tot ce trebuie să faci e să apeși de trei ori pe butonul home).

 1. Intră la Settings
 2. Apoi la General
 3. Selectează Accessibility
 4. Alege Magnifier
 5. Pune-l pe ON

4.Schimbă numele iPhone-ului

Deși utilitatea acestui pas nu este evidentă, mai mult ca sigur te va ajuta în unele situații. De exemplu, dacă ai mai multe dispozitive care rulează iOS, poți alege să selectezi unul specific dintre acesta, folosind AirDrop, AirPlay sau Find my iPhone.

 1. Intră la Settings
 2. Selectează General
 3. Alege About
 4. Intră la Name și introdu numele dorit

5.Setează Apple Pay

Aceasta ar fi una dintre cele mai bune funcții ale iOS, chiar dacă nu ți-ai planificat să o folosești. Te poate ajuta prin ușurarea plății în diverse situații, precum și atunci când, din nefericire, nu ai portofelul sau bani la tine.

 1. Intră la Settings
 2. Alege Wallet & Apple Pay
 3. Intră la Add Credit or Debit Card
 4. Urmează instrucțiunile de pe ecran

Acestea ar fi principalele metode prin care poți îmbunătăți modul în care folosești noul iPhone 7. De asemenea, trucurile funcționează pe orice alt dispozitiv care rulează iOS 10.

Autor: Andrei Geornoiu

Citește și:
Etichete: