Investigație deschisă la CERN, după înscenarea unui ritual de sacrificiu uman

Investigație deschisă la CERN, după înscenarea unui ritual de sacrificiu uman

Specialiştii Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN) au demarat o investigaţie legată de un videoclip filmat în incinta Marelui Accelerator de Hadroni (LHC) de la Geneva.

În filmare apar mai mulţi indivizi îmbrăcaţi în mantii negre şi care par să realizeze un ritual de sacrificiu uman. Videoclipul pare să fie filmat de un martor ascuns și a fost publicat online pe 11 august și vizionat deja de 90.000 de ori. Clipul arată mai multe persoane îmbrăcate în sutane negre, cu capetele ascunse sub glugi, „înjunghiind” o femeie. Întreaga ceremonie se desfăşoară în faţa unei statui reprezentându-l pe zeul hindus Shiva, potrivit The Guardian.

„Aceste scene au fost filmate fără aprobare sau înştiinţare oficială. CERN nu acceptă astfel de activităţi ce pot duce la interpretări greşite asupra muncii pe care o desfăşurăm aici”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai CERN în cadrul unui mail.

Evident, clipul a ridicat semne de întrebare legate de securitatea CERN. În momentul în care a fost întrebat în legătură cu procedurile de securitate din campusul CERN, purtătorul de cuvânt a specificat că: „Documentele de identificare ale CERN sunt verificate în mod sistematic la fiecare intrare din campus, indiferent dacă este noapte sau zi”.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că indivizii din clip aveau legitimaţii de acces. „CERN primeşte în fiecare an mii de oameni de ştiinţă din toată lumea, iar, uneori, unii dintre ei îşi lasă umorul să meargă mult prea departe. Acest lucru se întâmplă într-o astfel de ocazie”, a declarat reprezentantul CERN. Momentan, specialiştii de la Geneva nu i-au putut identifica pe cei care au apărut în filmare. Poliţia a fost sesizată în acest sens, însă, până acum, nu a demarat niciun fel de investigaţii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: