Inițiativa YouTube Heroes vrea să vă convingă moderați gratuit conținutul de pe site

Dacă nu era evident, având în vedere numărul foarte mare de clipuri care sunt urcate constant pe YouTube, serviciul online nu mai face față la capitolul moderare. Prin YouTube Heroes, speră ca diverși internauți să dea o mână de ajutor.

Sute de ore de conținut video sunt urcate pe YouTube în fiecare minut și, cu toate că există un sistem automatizat prin care clipurile cu probleme sunt șterse automat de pe site, acesta este departe de a fi perfect. În definitiv, există foarte multe circumstanțe în care este nevoie de un ochi uman pentru a aprecia ce ar trebui sau nu să-și găsească loc online pe un site la care au acces și copii mici, nu doar adulți.

Deși, în teorie, activitatea de moderare a conținutului video pare un loc de muncă full-time ce ar trebui plătit ca atare, YouTube speră că vor exista internauți dornici să facă acest job fără costuri financiare. Prin intermediul YouTube Heroes, compania americană speră să dea startul unei comunități globale de utilizatori care conlucrează pentru realizarea celei mai bune experiențe YouTube pentru toată lumea. ,,Eroii YouTube marchează conținutul nepotrivit, adaugă texte și subtitrări la clipuri, își împărtășesc cunoștințele cu alți utilizatori pe forumul YouTube și deblochează beneficii exclusive pe parcursul întregului proces.”

Cu alte cuvinte, dacă vă angajați să faceți parte din YouTube Heroes, o comunitate destul de exclusivă din câte se pare, veți avea destul de mult de lucru, dar în loc să primiți banii, veți avea parte de benficii virtuale. Veți experimenta funcții noi înaintea altor internauți și vă veți bucura de alte câteva particularități online.

Până la introducerea YouTube Heroes, proprietarii de canale erau responsabili de conținutul care ajungea online la ei, dar se pare că o nouă comunitate de internauți cu foarte mult timp liber se vor implica și în acest domeniu. Singura sarcină de care se va mai ocupa YouTube este ștergerea conținutului fără drepturi de autor fără drept de apel.

În cazul în care vă surâde ideea participării în programul YouTube Heroes, vă puteți înscrie folosind această adresă.

12:04 21.09.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video